Amendă după demolarea unei clădiri pe Bulevard

0
Tot mai multe case vechi se demolează în ultima perioadă în oraş, în aceeaşi situaţie fiind şi fostul sediu al Poliţiei Rutiere.

O societate a fost amendată cu 20.000 de lei de Garda de Mediu Botoșani în urma unei acțiuni de inspecție și control pentru îmbunătățirea calității aerului și controlul poluării industriale în cadrul obiectivului de investiție, aflat pe Bulevradul Mihai Eminescu, unde a fost ani de zile Restaurantul Armonia. „Construire bloc de locuințe D+P+2E+M cu spații comerciale la parter, reabilitare clădire monument cu integrare în funcțiunea parterului, desființare corp clădire”.

Comisarii au verificat respectarea condițiilor din actele de reglementare, existența instalațiilor de spălare a autocamioanelor, modul de gestionare a deșeurilor rezultate din activitatea de construcții și demolări şi existența mijloacelor de protecție împotriva degajărilor de pulberi sedimentabile.

Operatorul economic nu a făcut dovada valorificării și/sau eliminării deșeurilor generate din implementarea proiectului de investiție, nu a făcut dovada existenţei unui spațiu pentru depozitarea pământului în exces rezultat de pe amplasament. Pe amplasament nu există o instalație de spălare a roților mijloacelor de transport.

„Pentru neconformitățile constate s-au trasat măsuri cu termen, în vederea remedierii acestora. S-a aplicat sancțiune, conform prevederilor legale, în valoare de 20.000 lei”, susțin comisarii de la Garda de Mediu.

Deja ai votat!
se încarcă...