Familie lăsată fără acoperiș de un incendiu

Două familii din Cristinești și Stăuceni au avut de suferit în urma unor incendii produse în cursul zilei de ieri, cel mai probabil, din cauza coșurilor de fum necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile.

La Cristinești nu s-au înregistrat pagube materiale însemnate. În urma incendiului de la Stăuceni a ars acoperișul casei pe o suprafață de circa 120 metri pătrați.

Pentru stingerea incendiilor și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 25 pompieri militari și voluntari.

Semnal de alarmă tras de pompieri

Reamintim botoșănenilor că astfel de evenimente se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieți omenești, iar pentru preîntâmpinarea acestor situații, coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate şi autorizate.

De asemenea, în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile”, a precizat ofițerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Totodată, coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Deja ai votat!