Salvat in extremis de un echipaj de la Ambulanţă

0

Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a fost la un pas de moarte în timp ce se afla la magazin pentru a cumpăra pâine. Incidentul a avut loc luni seară într-un magazin alimentar de pe Bulevardul Mihai Eminescu. Bărbatul, originar din Bucureşti, dar stabilit în Botoşani, a intrat în magazin pentru a-şi cumpăra o pâine. La câteva secunde, însă, acesta s-a prăbuşit, rămânând întins, inconştient.

Vânzătorul a apelat imediat serviciul 112, la faţa locului fiind trimis un echipaj cu medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA). „Pacientul a fost găsit în stop cardiorespirator. A fost imediat început protocolul de resuscitare, care, din fericire a avut rezultat pozitiv. Ulterior pacientul a fost transportat la Urgenţe, stabilizat şi monitorizat. A avut noroc şi de faptul că apelul a fost făcut foarte repede şi s-a putut interveni în timp util”, a precizat medicul Bogdan Ursu, din cadrul SJA Botoşani.

Iniţial bărbatul a fost internat pe Secţia de Reanimare, însă, ulterior, starea lui a permis transferul pe una dintre secţiile medicale ale spitalului. „Pacientul a fost monitorizat în Terapie intensivă în cursul nopţii, fiind stabil. Ulterior a fost transferat pe secţia de medicină internă pentru monitorizare”, a spus un medic din cadrul Spitalului Judeţean.

Deja ai votat!
se încarcă...