Stadionul Municipal va fi modernizat

0

Stadionul Municipal va fi reabilitat şi modernizat. Cosmin Andrei, primarul municipiului, a anunţat că va solicita votul consilierilor municipali pentru alocarea a 150.000 de lei în vederea realizării unei Documentaţii de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI) pentru Stadionul Municipal, având destinaţia complex sportiv.

La Stadion ne dorim o investiţie, dar să păstrăm ceea ce avem astăzi bun, mă refer la instalaţia de nocturnă, care încă nu a fost amortizată, gazonul cu instalaţia de încălzire şi reabilitarea vestiarelor. De aceea facem DALI şi nu demolăm tot. Păstrăm ce avem bun şi putem lucra pe etape, modificând pe rând peluzele, tribunele şi construind alte imobile care să aibă destinaţia în acord cu complexul sportiv, clădiri care pot fi închiriate sau pot fi folosite de administraţia publică pentru încurajarea fenomenului sportiv”, a explicat primarul.

„Botoşănenii şi echipa merită un complex sportiv modern”

După ce va fi realizată această documentaţie, municipalitatea o va înainta Companiei Naţionale de Investiţii, entitate care a finanţat investiţii similare în ţară. „S-au realizat stadioane la Craiova, în Bucureşti, chiar şi în alte localităţi unde nu sunt echipe care activează în primul eşalon fotbalistic din România. Credem că botoşănenii şi echipa merită un complex sportiv modern”, a mai spus Cosmin Andrei.

Ca să poată fi realizat acest complex sportiv, municipalitatea a perfectat un schimb de teren, care face posibilă extinderea spre Bulevardul Mihai Eminescu, acolo unde se va face a doua intrare, pe lângă cea din Calea Naţională. De asemenea, primarul va propune ca temă în caietul de sarcini pentru firma care va efectua DALI şi realizarea unei parcări la Stadionul Municipal.

Edilul se aşteaptă ca acest proiect să aibă susţinerea consilierilor municipali. „Mai fac un apel la toate forţele politice să sprijine acest demers, Nu este un unul care îmi aparţine, este al botoşănenilor”, a concluzionat primarul Cosmin Andrei.

Deja ai votat!
se încarcă...