Alertă de la o oală uitată pe foc

0

O oală cu mâncare uitată pe aragazul în funcțiune a fost la un pas de a declanșa un dezastru. O femeie din Botoșani a dorit să facă mâncare, dar a fost aproape să dea foc apartamentului în care locuia.

Asta deoarece a pus mâncarea pe foc și a adormit. Nu au trezit-o nici fumul, dar și nici bătăile în ușa ale vecinilor. Speriați că flăcările s-ar putea extinde, aceștia au solicitat sprijin de la pompieri.

Ajunși la fața locului, salvatorii au înlăturat oala cu mâncare arsă de pe aragaz și au evacuat fumul din clădire. S-a întâmplat aseară, într-un bloc de pe strada Împărat Traian din municipiul Botoșani. Protagonista întâmplării este o femeie de 50 de ani, care locuiește într-un apartament la etajul II.

Recomandări făcute de pompieri

Pentru a nu ajunge personajul principal într-o astfel de întâmplare, supravegheați aparatele de pregătire a hranei pe timpul funcţionării. “Și, dacă se întâmplă, ca tigaia de pe aragaz să ia foc, „NU TURNAȚI APĂ!” Opriți alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului/mașinii de gătit pe care este tigaia (dacă puteți să o faceți în siguranță ) și lăsați-o să se răcească. Nu aruncați tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie!
Stingeți tigăile care sunt în flăcări acoperindu-le cu un capac sau punând un prosop ud peste acestea. Limitarea aportului de oxigen necesar arderii duce la stingerea focului”, a precizat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoșani.

Dacă nu reușiți să stingeți incendiul, iar acesta se extinde, evacuați persoanele din apartament, alertați vecinii și sunați la numărul unic de urgență 112 pentru intervenția pompierilor.

Deja ai votat!
se încarcă...