Polițist de la Rutieră transformat în pieton de proprii colegi

0

Destin, coincidență sau pură întâmplare. Un agent de poliție de la Biroul Rutier Dorohoi, care făcea parte din echipajul care l-a surprins gonind cu mașina, în toamna lui 2019, pe liderul liberalilor botoșăneni, Costel Șoptică, a pățit-o la rândul său.

În urmă cu aproape trei săptămâni, polițistul, aflat în timpul său liber, conducea autoturismul personal pe drumul național 29 B, iar în localitatea Saucenița a fost surprins de un echipaj al Serviciului Rutier în timp ce circula cu viteză peste limita legală. Radarul a indicat o viteză de 108 kilometri, cu mult peste limita legală, așa că agentul de poliție a fost tras pe dreapta de colegi și amendat. Întrucât limita de viteză fusese depășită cu peste 50 de kilometri pe oră, polițistul s-a ales cu sancțiunea maximă prevăzută de lege.

Lăsat fără permis pentru 90 de zile

„Agentul de poliție a fost sancționat contravențional și s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Cel în cauză s-a prezentat însă la testare, unde a obținut 15 puncte din 15 posibile și prin urmare i s-a redus perioada de suspendare la 30 de zile”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Situația a fost, însă extrem de asemănătoare cu cea în care a fost surprins deputatul Costel Șoptică. În noiembrie 2019, acesta a fost surprins cu aparatul radar, pe drumul național DN 29A, în localitatea Dumbrăvița, în timp ce circula cu viteza de 105 km/h. Parlamentarul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea regimului de viteză legală și lipsa documentelor obligatorii prevăzute de lege. Parlamentarul a contestat amenda la Judecătoria Dorohoi, dar instanța a menținut sancțiunea.

„Noi mergem pe un singur principiu – cine greșește, plătește”

Șeful Serviciului Rutier Botoșani, comisarul șef Teodor Orhei, spune că în fiecare caz sancțiunile au fost aplicate strict pentru abaterile comise. „Nu știu dacă agentul în cauză a făcut parte din acel echipaj (n.r. – cel care l-a sancționat pe Costel Șoptică) pentru că nu urmărim aceste aspecte. Până la urmă, nici nu contează. Noi mergem pe un singur principiu – cine greșește, plătește”, a spus comisarul șef Teodor Orhei.

 

Deja ai votat!
se încarcă...