Şefii PSD au venit la Botoşani (video)

0

Şefii PSD au venit astăzi la Botoşani pentru o vizită de lucru. Delegaţia a fost condusă de președintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general al acestei formațiuni politice, Paul Stănescu, dar și prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, au ajuns, joi, la Botoșani.

Aceștia au avut o întâlnire cu primarii PSD din județ, dar și cu conducerea organizației județene a PSD Botoșani. ”Am avut întâlnire doar cu domnii primari, au fost discuții atât organizatorice cât și administrative. Am aflat de la doamna președinte (n.r. Doina Federovici) că a deblocat și drumul Botoșani-Iași și investițiile de la UPU de la Spitalul Județean și a trebuit să o felicit că a intrat în rândul select al organizațiilor PSD care au câștigat atât presedinția Consiliului Județean, cât și primarul municipiului reședință de județ”, a spus Marcel Ciolacu.

După întâlnirea pe linie de partid, reprezentanții PSD au susținut o conferință de presă la Primăria Botoșani. La aceasta au participat şi primarul municipiului, Cosmin Andrei, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că județul Botoșani a fost pedepsit de Guvern în ceea ce privește alocarea de fonduri, pe motiv că președinția Consiliului Județean și primăria municipiului Botoșani aparține PSD. Ciolacu a acuzat Guvernul că nu a alocat niciun leu pentru județul Botoșani,

”Județul dumneavoastră, nu numai la buget, dar și la rectificare și la alocările din fondul de rezervă al primului ministru, a primit fabuloasa sumă de ZERO lei, ZERO bani. Asta este modul de a face politică după 30 de ani în România, cel mai rușinos mod de a face politică, și eu îi adresez domnului Câțu aceeași propunere; să lase botoșănenii să-și oprească toate impozitele la nivel județean și ale administrațiilor PSD, fiindcă știu să și le drămuiască și să fie eficienți, dacă tot nu alocă niciun ban de la Guvern către administrațiii PSD. Vom continua în Parlament să ne impunem punctul de vedere și să solicităm ca cel puțin Planul Național de Redresare și Reziliență să fie prezentat în Parlament și să fie unul echitabil ca și reprezentare politică, dar și administrativă între zonele de dezvoltare unde există discrepanțe. Exodul din Suceava, Botoșani a românilor să muncească în străinătare să-l stopăm prin investiții echitabile și echilibrate în infrastructurile județene și locale”, a spus Marcel Ciolacu.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a ținut să precizeze în cadrul conferinței de presă că se are în vedere reabilitarea unor drumuri din municipiu și că în bugetul local din acest an va fi cuprinsă o prevedere bugetară privind realizarea de consultații oftalmologice gratuite pentru elevii fără situații financiare și achiziția de ochelari, având în vedere că mulți copii au probleme tot mai mari cu vederea după lecțiile online. Cosmin Andrei a declarat că se are în vederea acordarea acestor ajutoare pentru elevi sub formă de vouchere.

Deja ai votat!
se încarcă...