Bărbat judecat după ce şi-a ucis cumnatul

0

Un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din comuna Tudora, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul din Botoşani, după ce şi-a ucis propriul cumnat.

Tragedia a avut loc pe 19 noiembrie 2020, însă a fost descoperită a doua zi, după ce mai mulți vecini au informat medicul comunitar cu privire la scandalul izbucnit între cei doi. La rândul său medicul a alertat autorităţile sunând la 112.

La locuința celor doi a fost direcționat un echipaj de poliție, iar între timp la faţa locului a ajuns asistentul comunitar. Autorul și-a recunoscut fapta şi a fost reținut de poliţişti.

Trupul neînsufleţit al victimei, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală, în vederea efectuării autopsiei. Rezultatele necropsiei au indicat că lovitura de cuțit provocase ruperea unei artere a inimii, declanșând hemoragie masivă și inundarea toracelui cu sânge, moartea survenind în doar câteva zeci de secunde.  Arma a fost găsită în casă, încă plină de sânge.

Potrivit polițiștilor, victima și agresorul locuiau împreună după moartea soției celui înjunghiat. Pe fondul consumului de alcool, între cei doi bărbați a izbucnit un scandal, din cauza reproșurilor reciproce cauzate de decesul femeii.

Presupusul ucigaș este cunoscut în comunitate pentru tulburări de comportament. Conform unor surse judiciare, cadavrul ar fi fost descoperit sub patul unde dormea agresorul.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, menționează Parchetul.

Bărbatul de 65 de ani este acuzat de omor calificat.

Deja ai votat!
se încarcă...