Cosmin Andrei, despre demolarea garajelor: „Înainte să le interzici oamenilor, trebuie să le dai o alternativă”

0

Anunţul vizând dărâmarea garajelor de lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, în vederea amenajării unor noi locuri de parcare, a fost bine primit de mulţi botoşăneni. Dovadă stau comentariile publicate în mediul online, cum ar fi: „Peste tot trebuie dărâmate, nu numai Primăverii, majoritatea în alte locuri au făcut chiar şi beci dedesubt, după ce au ridicat construcţiile tip garaj. Unii le-au transformat chiar în ateliere clandestine de reparat maşini sau diferite activităţi. Dărâmate toate”, „Acele garaje nu își au locul în peisajul modern al orașului. Felicitări domnului primar pentru acest minunat proiect”, „Ei, aici sunt de acord cu tine, domnul primar”, „Trebuie stricate toate din municipiu indiferent din ce sunt construite”, „Stau goale, iar maşinile ocupă alte locuri de parcare”, „Unii au construit garaje, iar după au mai adăugat un etaj”, „Bravo, sunt o grămadă de garaje de tablă care ocupă locul degeaba”, sunt câteva dintre mesajele transmise de botoşănenii care sunt de acord cu această măsură.

„Putem rezilia oricând contractele de concesiune”

Primarul Cosmin Andrei a declarat astăzi că toate contractele de concesiune au o clauză care prevede că municipalitatea le poate rezilia, dacă rezilierea este motivată de o utilitate publică. Utilitatea publică, în această situaţie, este construirea unei parcări publice. „Putem rezilia oricând contractele de concesiune. După ce vor fi demolate garajele, obţinem o suprafaţă de teren destul de generoasă şi putem amenaja locuri de parcare şi în spatele garajelor, nu numai pe amplasamentul eliberat. Cât ne permite terenul, până la cinci metri de la geamul locuinţelor”, a declarat Cosmin Andrei.

La această dată nu s-a stabilit regimul juridic al parcării care va fi amenajate în zonă. „Nu ştiu dacă va fi parcare cu plată. Oamenii din zonă trebuie să aibă o alternativă. În zonă nu prea sunt locuri de parcare. Vreau să pun indicator cu oprirea interzisă pe strada Octav Onicescu, că acum sunt maşini parcate, pe latura cu Colegiul <Mihai Eminescu> şi dacă eliberăm banda aceea de circulaţie, pentru virajul la dreapta, va fi mult mult mai facil”, a explicat Cosmin Andrei.

„Înainte să le interzici oamenilor, trebuie să le dai o alternativă”

Edilul ştie că, înainte de a stabili unele restricţii, autoritatea trebuie să le asigure variante cetăţenilor. „Înainte să le interzici oamenilor, trebuie să le dai o alternativă, că ei întreabă <bine, şi eu unde îmi las maşina?>, şi acum eu am răspuns <uite, acolo>. Eliberăm acea bandă de pe strada Octav Onicescu şi vor sta în zonă poliţişti locali până când acea bandă va fi liberă, chiar dacă asta înseamnă să ridicăm maşini de acolo”, a mai spus primarul Cosmin Andrei. Şi alte municipalităţi din ţară au început să demoleze garaje pentru a amenaja noi parcări, însă primarul municipiului s-a convins deja că „operaţiunea nu este simplă„.

Deja ai votat!
se încarcă...