Încep lucrările la drumul spre Iaşi prin Prăjeni

0

Veşti bune pentru şoferii care au drum spre Iaşi. Astăzi, 26 martie a fost emis ordinului de începere a lucrărilor pentru celor 2,77 kilometri de piatră din DJ 282B, drumul care duce spre Iaşi prin Prăjeni. Tot astăzi a fost predat şi amplasamentul constructorului pentru modernizare.

„Astăzi au început lucrările pe Drumul Județean DJ 282B Prajeni până la limita cu județul Iași, adică până la Plugari. Această lucrare deosebit de așteptată de botoșăneni are o valoare de peste 8,5 milioane de lei, suma pe care o asigurăm integral din bugetul Consiliului Județean, pe anul acesta”, a declarat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

În urmă cu două săptămâni reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri (DJDP) Botoșani au semnat contractul de lucrări. În urma contestațiilor finalizate cu un proces la Curtea de Apel Suceava, instanța a decis că prima decizie luată de către comisia de achiziții din cadrul DJDP Botoșani la începutul anului trecut, și anume declararea drept câștigătoare a ofertei depuse de către asocierea condusă de către societatea Vulturi și din care mai fac parte firmele Autotehnorom Suceava, Loial Impex Suceava și Elproex Botoșani, este cea corectă, respingând astfel decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor prin care câștigase licitația asocierea condusă de Cornell’s Floor.

„Nu avem nicio zi de pierdut după acea sarabandă a contestațiilor care ne-au ținut blocați de toamna trecută și până în acest moment. Am promisiunea fermă a constructorului că va termina lucrarea în cel mai scurt timp posibil, fără însă a-i pune în pericol calitatea. Modernizarea acestui sector de drum, care scurtează distanța până în Iași cu aproximativ 15 kilometri, este vitală dacă vrem un transport civilizat. Așa cum am promis, infrastructura județului ocupă cel mai important loc între prioritățile mandatului meu”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Valoarea contractului semnat cu asocierea condusă de Vulturi este de 7.279.503,16 lei, fără TVA.

S-a început reprofilarea platformei drumului

Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, care are în coordonare Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, a apreciat faptul că s-a început deja reprofilarea platformei drumului. „Noi, Consiliul Județean, am prins bani pentru acești 2,77 de kilometri încă din 2019, când s-a reabilitat cea mai mare parte a drumului, dar pandemia și prelungirea procedurilor de achiziție prin contestații peste contestații și procese au făcut ca abia acum să demarăm lucrările”, a declarat Dorin Birta.

În 2019, Consiliul Județean, din banii pentru întreținerea drumurilor județene, a alocat aproximativ 7,5 milioane de lei pentru reabilitarea sectorului de drum Flămânzi – Prăjeni. S-a turnat covor asfaltic în două straturi, viabilizând astfel cea mai scurtă variantă de drum spre Iași. Porțiunea de 2,77 de kilometri de la limita cu județul Iași nu a putut fi asfaltată, deoarece figura în acte ca drum de piatră, necesitând lucrări de investiții. Acest lucru a presupus efectuarea tuturor pașilor ceruți de o lucrare de modernizare și anume realizarea studiului de fezabilitate, identificarea resurselor bugetare, efectuarea și aprobarea în plenul Consiliului Județean a Proiectului Tehnic și apoi scoaterea lucrării la licitație.

Până acum, porțiunea de drum a fost întreținută de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri prin reprofilare cu autogredere.

Deja ai votat!
se încarcă...