Restaurantele se închid în Botoșani și patru comune din cauza Covid

0

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a adoptat sâmbătă două hotărâri prin care se stabilesc noi restricții în localitățile care au depășit rata de 3 la mie.

Dată fiind depășirea indicelui de infectare de 3 la mie în Municipiul Botoșani, CJSU a fost nevoit să confirme situația epidemiologică și să aprobe aplicarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, așa cum au fost aprobate de Guvernul României.

Astfel, începând de duminică, 28 martie, în municipiul Botoșani și în comunele Mihai Eminescu, Ripiceni, Stăuceni și Corlăteni se închid restaurantele la interior, cinematografele, sălile de spectalor și sălile de jocuri de noroc.

În toate aceste localități, în ceea ce privește domeniul HoReCa, activitatea va putea fi continuată pe terase și la livrări.

Măsurile sunt valabile timp de 14 zile și în acest interval, chiar dacă una sau mai multe localități vor scădea sub 3 la mie, deciziile aprobate astăzi rămân în vigoare.

În hoteluri și pensiuni activitatea restaurantelor sau cafenelelor este permisă doar pentru persoanele cazate. Operatorii licențiați în domeniul jocurilor de noroc intră, de asemenea sub interdicția de funcționare. „În această seară lucrătorii Inspectoratului de Poliție vor informa toți comercianții vizați de noile măsuri că de mâine trebuie să se conformeze. Nu avem încotro, trebuie să aplicăm legea, chiar dacă aceste măsuri nu sunt deloc binevenite în rândul prestatorilor de servicii.”, a declarat prefectul dan Nechifor sâmbătă seară.

Toate aceste măsuri sunt valabile și pentru Todireni, care având însă o rată de 4,77 la mie are parte și de altele suplimentare: vineri, sâmbătă și duminică oamenii nu au voie să iasă din casă în intervalul orar 20:00 – 5:00.

Sălile de fitness rămân deschise până când incidența atinge 4 la mie.

Deja ai votat!
se încarcă...