sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăLocalRestaurantele se închid în Botoșani și patru comune din cauza Covid

Restaurantele se închid în Botoșani și patru comune din cauza Covid

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a adoptat sâmbătă două hotărâri prin care se stabilesc noi restricții în localitățile care au depășit rata de 3 la mie.

Dată fiind depășirea indicelui de infectare de 3 la mie în Municipiul Botoșani, CJSU a fost nevoit să confirme situația epidemiologică și să aprobe aplicarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, așa cum au fost aprobate de Guvernul României.

Astfel, începând de duminică, 28 martie, în municipiul Botoșani și în comunele Mihai Eminescu, Ripiceni, Stăuceni și Corlăteni se închid restaurantele la interior, cinematografele, sălile de spectalor și sălile de jocuri de noroc.

În toate aceste localități, în ceea ce privește domeniul HoReCa, activitatea va putea fi continuată pe terase și la livrări.

Măsurile sunt valabile timp de 14 zile și în acest interval, chiar dacă una sau mai multe localități vor scădea sub 3 la mie, deciziile aprobate astăzi rămân în vigoare.

În hoteluri și pensiuni activitatea restaurantelor sau cafenelelor este permisă doar pentru persoanele cazate. Operatorii licențiați în domeniul jocurilor de noroc intră, de asemenea sub interdicția de funcționare. „În această seară lucrătorii Inspectoratului de Poliție vor informa toți comercianții vizați de noile măsuri că de mâine trebuie să se conformeze. Nu avem încotro, trebuie să aplicăm legea, chiar dacă aceste măsuri nu sunt deloc binevenite în rândul prestatorilor de servicii.”, a declarat prefectul dan Nechifor sâmbătă seară.

Toate aceste măsuri sunt valabile și pentru Todireni, care având însă o rată de 4,77 la mie are parte și de altele suplimentare: vineri, sâmbătă și duminică oamenii nu au voie să iasă din casă în intervalul orar 20:00 – 5:00.

Sălile de fitness rămân deschise până când incidența atinge 4 la mie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0.4 ° C
2.7 °
-0 °
93 %
1.7kmh
97 %
sâm
4 °
Dum
2 °
lun
1 °
mar
3 °
mie
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De Ziua Naţională fiecare defilează cu ce are, aşa că avem şi patrioţi pe două roţi.

EDITORIAL

Recenta năzbâtie a lui Ilie Năstase consemnată de către polițiștii de la rutieră în procesul verbal încheiat se referă la alcoolemia indicată de către...

GÂNDUL ZILEI

În dulcea nopții răcoare S-a stins până și ecoul, Sus pe cer, e carul mare, Iar lângă ea … boul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...