Şef din Poliţia de Frontieră internat cu Covid

0

Un fost şef al Poliţiei de Frontieră Botoşani, şi actual Adjunct al Șefului Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, se află internat de aproape două săptămâni în spital din cauza Covid.

Comisar șef de poliție Constantin Cîrcu a fost internat pe 15 martie în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Botoşani, după ce a fost confirmat cu un test Covid pozitiv. Acesta se simţea rău şi prezenta simptome specifice, motiv pentru care s-a prezentat la spital la Botoşani, deşi activează în structura din Iaşi.

Acesta a fost confirmat cu covid şi a fost internat imediat, pentru că prezenta şi o serie de boli cronice. „Starea pacientului este stabilă, dar prezintă o serie de afecţiuni mai vechi, care sunt ţinute sub observaţie”, a precizat un medic din cadrul SJU.

De altfel, comisarul a fost internat de două ori pe ATI în acest interval de timp, ulterior fiind transferat pe secţia de boli infecţioase, iar apoi la secţia medicală.

Comisarul şef Constantin Cîrcu a fost timp de şase ani şef al Poliţiei de Frontieră Botoşani, iar jumătate de an s-a aflat şi la conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi. În prezent, este adjunct al şefului ITPF Iaşi.

Numărul de cazuri creşte la Botoşani

70 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor DSP Botoşni arată aceeași statistică. Dintre aceștia, 25 sunt din municipiul Botoșani.

Sâmbătă, şase unități administrativ-teritoriale din Botoșani prezintă incidențe de infectare cu COVID-19 mai mari de 3 cazuri la mia de locuitori, iar în Botoşani se apropie de 4, când vor fi impuse noi restricţii.

Cea mai ridicată rată este raportată în comuna Todireni, unde sunt 4,77 cazuri la mia de locuitori. Urmează comuna Stăuceni (3,73), apoi municipiul Botoșani, cu 3,34 îmbolnăviri la o mie de locuitori.

De asemenea, în aceeaşi categorie sunt comunele Ripiceni (3,07), Corlăteni (3,06) și Mihai Eminescu (3,04).

La nivel județean, rata este de 1,84.

Deja ai votat!
se încarcă...