Descarcă aici noile modele de declarații pe propria răspundere și adeverințe de la angajator

0

Autoritățile au publicat noile modele de declarații pe propria răspundere și adeverințe de la angajator, care trebuie completate începând cu intrarea în vigoare a noilor restricții anunțate de guvern. Documentele pot fi descărcate mai jos sau pot fi copletate şi de mână.

De această dată, au fost publicate două seturi de documente: pentru cazul în care restricțiile întră în vigoare la ora 22.00 și pentru cazul în care restricțiile întră în vigoare la ora 20.00.

Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru toate localitățile, când rata de incidență (nivelul de răspândire a virusului) este sub patru cazuri la o mie de locuitori – valabil începând de la ora 22.00:

Model Declarație pe proprie răspundere, descarcă aici:

Declaratie Proprie Raspundere sub 4 cazuri la mia de locuitori

Model Adeverință de la angajator, descarcă aici:

Adeverinta Angajator sub 4 cazuri la mia de locuitori

Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4 cazuri la o mie de locuitori (necesar a fi folosite pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică) –în acest scenariu intră, pentru moment doar comuna Todireni, respectiv 7,5 la mie (necesar a fi folosite în toate zilele săptămânii) – valabil de la ora 20.00:

Model Declarație pe proprie răspundere, descarcă aici:

Declaratie Propria Raspundere peste 4 cazuri la mia de locuitori:

Model Adeverință de la angajator, descarcă aici:

Adeverinta Angajator peste 4 cazuri la mia de locuitori

Declarația pe proprie răspundere poate fi scrisă și de mână, cu condiția completării tuturor câmpurilor, se precizează în formular. Documentul poate fi stocat și prezentat pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiția ca pe documentul conțină semnătura olografă a persoanei care folosește Declarația și data pentru care este valabilă declarația.

Adeverința de la angajator poate fi stocată și prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiția ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactată adeverința.

Un nou val de restricții, anunțate de guvern

Guvernul a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Acestea au fost propuse de CNSU, după o ședință care a avut loc joi. Măsurile urmează să intre în vigoare de duminică, după publicarea lor în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului propus de CNSU și adoptat de Guvern, în localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. Totodată, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere.

Deja ai votat!
se încarcă...