Încep înscrierile în clasa pregătitoare

0

Mâine, 29 martie, începe o perioadă importantă pentru micuţii care din toamnă vor intra în clasa pregătitoare. În perioada 29 martie – 28 aprilie, părinții/ tutorii legal instituiți/ reprezentanții legali vor completa/depune/transmite cererile-tip de înscriere. Cererile vor putea fi transmise online sau depuse la unitatea de învățământ la care aceștia solicită înscrierea copiilor.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a anunţat că bobocii care vor intra în clasa pregătitoare au la dispoziţie 3.658 de locuri, repartizate în 202,74 de clase. Planul de şcolarizare include 139 de clase în învăţământul de masă (cu un total de 2.614 de locuri), şapte clase la programul „Step by step”, totalizând 169 de locuri, o clasă la Şcoala Cornerstone Dorohoi (învăţământ particular, 25 de locuri) şi două clase de învăţământ special (12 locuri). În 141 de şcoli botoşănene bobocii vor învăţa în sistem simultan. Pentru aceste şcoli au fost repartizate 53,74 de clase, cu un număr total de 833 de locuri. În fiecare clasă urmează a fi înscrişi câte 22 de copii. În cazuri excepţionale, se poate merge până la un efectiv maxim de 25 de copii într-o clasă.

Prima etapă de înscriere în învățământul primar se va desfășura în perioada 10 – 20 mai 2021. Astfel, în perioada 10 – 11 mai 2021, comisia naţională va procesa cererile-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice, iar copiii vor fi repartizaţi la școala de circumscripție. În perioada 11 – 18 mai 2021, la nivelul şcolilor vor fi procesate, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/transmise de părinți/ tutori legal instituiți/reprezentanți legali, cererile prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Pe 20 mai 2021, la şcoli şi pe site-ul inspectoratului școlar va fi afişată lista cu copiii înmatriculați și cu locuri rămase libere.

A doua etapă de înscriere în învățământul primar se va derula în perioada 21 mai – 10 septembrie.

Deja ai votat!
se încarcă...