Vot cerut consilierilor municipali pentru aderarea la ADI – Dezvoltare Sustenabilă şi Integrată în Ţara de Sus

Municipiul Botoşani a fost invitat să adere la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă şi Integrată în Ţara de Sus. Invitaţia a fost lansată de către conducerea Consiliului Judeţean Botoşani, drept pentru care primarul Cosmin Andrei a iniţiat un proiect de hotărâre, care va fi dezbătut de consilierii municipali, în şedinţa din 31 martie.

Din această asociaţie fac parte Consiliul Judeţean Botoşani, municipiile Dorohoi şi Paşcani, oraşele Darabani, Dolhasca, Săveni, Siret, Târgu-Frumos şi comunele Dumbrăveni, Hilişeu – Horia, Mihai Eminescu şi Vorona.

Proiecte de investiţii publice şi private de interes zonal sau regional

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă şi Integrată în Ţara de Sus a fost constituită pe o perioadă nedeterminată în scopul implementării „Strategiei de dezvoltare durabilă a zonei – Proiect strategic bazat pe economie locală pentru perioada 2020 – 2035” pe raza de competenţă a unităţilor administrativ teritoriale ce fac parte din această structură. Această strategie va conţine şi un plan de investiţii conţinând proiecte de investiţii publice şi private de interes zonal sau regional. Aceste proiecte sunt destinate sprijinirii dezvoltării sectorului IMM, dezvoltării şi inovării tehnologice, creşterii competitivităţii economiei prin inovare, dezvoltării infrastructurii TIC şi a competenţelor TIC în educaţie, sănătate, cultură şi e-incluziune, simplificării şi îmbunătăţirii cadrului legislativ şi administrativ, dezvoltării unei reţele de incubatoare de afaceri şi parcuri ştiinţifice, dezvoltării şi modernizării sistemului de sănătate, modernizării infrastructurii, interconectivităţii, a dezvoltării sectorului economic, a dezvoltării parteneriatului public – privat, a regenerării urbane şi rurale, îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei şi a unei dezvoltări sustenabile pe principii economice, a conservării şi reconstrucţiei ecologice.

Pentru exerciţiul financiar european 2021- 2027, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă şi Integrată în Ţara de Sus a fost desemnată, pentru judeţele Botoşani, Iaşi şi Suceava, ca organism de implementare a investiţiilor teritoriale integrate (ITI). „Aderarea UAT Municipiul Botoşani la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă şi Integrată în Ţara de Sus  reprezintă o oportunitate pentru accesarea de fonduri alocate direct microregiunilor reprezentate de teritoriul ITI”, susţine conducerea primăriei.

Deja ai votat!