sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăLocalÎncepe recensământul agricol în Botoşani

Începe recensământul agricol în Botoşani

Exploataţiile agricole de la nivelul judeţului Botoşani vor intra, începând cu data de 10 mai, în procesul de recenzare, în cadrul Recensământului General Agricol – runda 2020.

Până la data de 31 iulie, exploataţiile agricole deţinute de persoane fizice şi juridice, atât din judeţul Botoşani cât şi din afara judeţului, vor fi vizitate de recenzori iar proprietarii acestora sau şefii de exploataţii vor fi intervievaţi pe tema suprafeţelor agricole valorificate sau a fermelor pe care le-au dezvoltat.

La nivelul judeţului vor fi recenzate 92.595 exploataţii agricole, grupate în 88 de secţii, respectiv 501 sectoare.

În recensământ vor fi implicaţi direct 501 recenzori care vor beneficia de suportul şi îndrumarea a 88 de recenzori şefi şi a coordonatorului de judeţ, precum şi a specialiştilor din Direcţia Agricolă Judeţeană şi Direcţia Judeţeană de Statistică.

Procesul de selecţie al acestora a avut loc în perioada 8-18 martie şi a presupus testări ale candidaţilor propuşi de Comisiile Locale pentru organizarea RGA 2020 în 12 centre zonale din Botoşani, Dorohoi, Darabani, Săveni, Flămânzi, Ştefăneşti, Bucecea, Vorona, Dângeni, Mihăileni, Coţuşca şi Hlipiceni.

Chestionarele aplicate candidaţilor au fost elaborate de reprezentanţii DAJ şi DJS, instituţii implicate în procesul de recrutare şi selectare, şi au făcut referire la tematica recensământului precum şi la noţiuni despre agricultură.

Perioada de referinţă ale recensământului este anul agricol 2020, cuprins între 1 octombrie 2019 şi 30 septembrie 2020, pentru variabilele privind terenurile şi persoanele care au lucrat în agricultură şi anul calendaristic 2020 pentru gestionarea dejecţiilor animaliere, iar ultimii trei ani constituie perioada de referinţă pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Momentul de referinţă al recensământului este ziua de 31 decembrie 2020, pentru efectivele de animale şi adăposturile pentru animale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0.4 ° C
2.7 °
-0 °
93 %
1.7kmh
97 %
sâm
4 °
Dum
2 °
lun
1 °
mar
3 °
mie
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De Ziua Naţională fiecare defilează cu ce are, aşa că avem şi patrioţi pe două roţi.

EDITORIAL

Recenta năzbâtie a lui Ilie Năstase consemnată de către polițiștii de la rutieră în procesul verbal încheiat se referă la alcoolemia indicată de către...

GÂNDUL ZILEI

În dulcea nopții răcoare S-a stins până și ecoul, Sus pe cer, e carul mare, Iar lângă ea … boul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...