Peste 250 de elevi au absentat de la prima probă din cadrul Simulării Evaluării Naţionale

0

Elevii din clasa a VIII-a au susţinut astăzi, 29 martie, proba scrisă la limba şi literatura română, din cadrul Simulării Evaluării Naţionale. Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că, la nivelul judeţului Botoşani, s-au înscris pentru susţinerea simulării 3.425 de elevi. La proba de astăzi s-au prezentat 3.170 de elevi, reprezentând 92,55% din numărul elevilor înscrişi. Nu au fost elevi eliminați pentru tentativă de fraudă.

Proba a început la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Elevii au avut la dispoziţie două ore pentru rezolvarea subiectelor. Toate sălile de examen sunt dotate cu camere funcționale de supraveghere video și audio. Potrivit reprezentantului IŞJ, subiectele au conform programei, atât subiectele cât şi baremele de notare urmând a fi publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Subiecte făcute după o nouă programă

Subiectele pentru Simularea Evaluării Naționale 2021 au fost făcute după modelul testelor PISA, cu o nouă programă. La proba de astăzi, elevii au avut de răspuns mai multe cerinţe formulate pe marginea a două texte din „Solenoid”, autor Mircea Cărtărescu, respectiv „Bulevardele vieţii”, autor Sanda Golopenţia.

Elevilor li s-a adus la cunoștință că este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii au fost informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare”, a precizat Ana Maria Loghin.

În organizarea și desfășurarea simulărilor naționale se aplică toate prevederile legale actualizate, în vigoare, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Lucrările vor fi corectate până în data de 16 aprilie 2021. Rezultatele elevilor vor fi aduse la cunoștința elevilor și părinților de către profesorii de la clasă, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. Rezultatele obținute de elevi la simularea examenului de Evaluare Națională nu se vor afișa și nu vor putea fi contestate.

La nivelul fiecărei unități de învățământ se vor analiza rezultatele obținute, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare”, a mai spus Ana Maria Loghin.

Mâine, 30 martie, elevii vor susţine proba la matematică.

Deja ai votat!
se încarcă...