Șoferi transformați în pietoni, din cauza alcoolului

0
foto arhiva - șoferii care urcă băuți la volan au devenit o prezență aproape obișnuită pe drumurile din județ

Șoferii care obișnuiesc să urce la volan, deși sunt sub influența băuturilor alcoolice, au ajuns să fie denunțați la poliție, de către ceilalți particianți la trafic. Sâmbătă, pe 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că dinspre localitatea Roma spre municipiul Dorohoi circulă un autoturism al cărui conducător auto se află sub influența băuturilor alcoolice. Un echipaj de poliție a interceptat în trafic autoturismul respectiv și l-a tras pe dreapta pe șoferul în vârstă de 46 de ani din municipiul Dorohoi, care a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică, pe 28 martie a.c., un alt șofer turmentat s-a intersectat cu un echipaj de poliție. Totul s-a petrecut pe drumul național DN 29, pe raza localității Răchiți, când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, aflați în patrulare, au observat că autoturismul avea o deplasare sinuoasă. Șoferul a fost oprit imediat, la volanul mașinii fiind un tânăr de 32 de ani, din comuna Unțeni. Cel în cauză a fost pus să sufle în etilotest, iar aparatul a indicat o îmbibație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferii au fost duși la spital, unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar polițiștii le-au reținut permisele de conducere, cei doi urmând să fie cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Deja ai votat!
se încarcă...