Sute de botoșăneni s-au angajat prin AJOFM Botoșani

În perioada ianuarie-februarie, aproape 600 de botoșăneni s-au angajat prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă( AJOFM). Sunt cifrele oficiale anunțate de reprezentanții instituției, care au precizat că din cele 583 de persoane care au fost încadrate în muncă, 283 sunt femei.

Cei mai mulți botoșăneni care au reușit să se angajeze -275 persoane- au peste 45 de ani, 72 de persoane au vârsta cuprinsă între 35 și 45, 85 au între 25 și 35, iar 185 sunt tineri sub 25 de ani (toți sunt tineri NEETs).

Mai multe angajări în rândul persoanelor cu studii liceale

În funcție de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 285 provin din mediul urban, iar 298 din mediul rural. În schimb, din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale, respectiv 225 persoane (38,59%), urmate de cele cu învățământ profesional 127 persoane(21,78%). Numărul celor cu învățământ gimnazial este de 107 persoane, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 55 persoane.

“Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani , 269 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre”, au arătat reprezentanții AJOFM Botoșani.

Asistență pentru găsirea unui loc de muncă

Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă beneficiază de pachete personalizate de măsuri active. Astfel, în perioada ianuarie-februarie 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.522 persoane.

 

Deja ai votat!