Bărbaţi judecaţi din cauza unei arme

0

Doi bărbați din localitatea Vorniceni au fost trimiși în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria din Săveni. L.D.M. și P.M.P. sunt acuzaţi de săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, în baza probatoriului administrat, s-a reținut că, în cursul anului 2014 L.M.D. a achiziționat a cărei deținere este supusă autorizării și a deținut-o fără autorizație până în data de 17 octombrie 2018. „Începând cu luna iulie 2018 și până în cursul lunii septembrie 2018, arma anterior menționată s-a aflat în posesia inculpatului P.M.P.”, spun anchetatorii.

Dosarul penal a fost instrumentat de către organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni. Cei doi sunt judecaţi în stare de libertate.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se precizează în comunicat.

Deja ai votat!
se încarcă...