Elevii din ultimul an de gimnaziu au scăpat de emoţiile simulării Evaluării Naţionale

0

Elevii din clasa a VIII-a au scăpat de emoţiile simulării examenului de Evaluare Naţională. Astăzi, 30 martie, ei au susţinut proba la disciplina matematică. „La nivelul județului Botoșani, din cei 3425 de elevi din clasele a VIII-a înscriși la proba scrisă de astăzi, au fost prezenți 3195 de elevi (93,28%). Au absentat 230 de elevi (6,72%). Nu au fost elevi eliminați pentru tentativă de fraudă”, a declarat Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Subiectele la matematică primite de elevi au fost după modelul testelor PISA.

Lucrările elevilor vor fi corectate până 16 aprilie 2021, urmând ca rezultatele să fie aduse la cunoștința elevilor și părinților de către profesorii de la clasă.

Rezultatele obținute de elevi la simularea examenului de Evaluare Națională nu se vor afișa și nu vor putea fi contestate. La solicitarea elevilor și/sau a părinților notele vor putea fi trecute în catalog.

La nivelul fiecărei unități de învățământ se vor analiza rezultatele obținute, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare”, a mai spus Ana Maria Loghin.

 

Deja ai votat!
se încarcă...