Gospodărie cuprinsă de flăcări după ce doi copii s-au jucat cu chibriturile

0

Doi copii care s-au jucat cu chibriturile au generat un inceniu de proporții într-o gospodărie din satul Aurel Vlaicu, comuna Avrămeni. Cei doi copii au profitat de neatenția părinților care lucrau în grădină și au aprins câteva chibrituri, fără să realizeze pericolul. Focul a cuprins depozitul de furaje, care era lipit de casă, după care flăcările s-au extins la acoperișul locuinței.

Când au realizat ce se întâmplă, părinții au cerut ajutor. „Trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni, cu două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, dar și pompierii voluntari din comună, cu un buldo-excavator, au răspuns apelului de ajutor al părinților. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit aproape două ore. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Cu toate acestea, focul a mistuit depozitul de furaje, iar acoperișul casei a fost distrus pe o suprafață de circa 35 metri pătrați. În urma incendiului au fost afectate și bunurile depozitate în pod – câteva sute de kilograme de boabe de porumb, semințe de floarea – soarelui și făină de grâu.

„Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, recomandăm părinților să nu lase la îndemâna copiilor mijloace de aprindere (chibrituri, brichete, etc.) și să îi supravegheze permanent pe cei mici”, a adăugat Dorina Lupu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...