spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTInvestiţii de peste 31 de milioane de lei ale companiei Delgaz Grid...

Investiţii de peste 31 de milioane de lei ale companiei Delgaz Grid în judeţul Botoşani

Delgaz Grid, compania de distribuţie de electricitate și gaze naturale a Grupului E.ON România, a investit anul trecut 13,8 milioane de lei (peste 2,8 milioane de euro) pentru modernizarea și dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice din judeţul Botoșani.

Una dintre priorități este modernizarea și automatizarea infrastructurii prin montarea de echipamente telecomandate în stații și posturi de transformare, în rețelele de medie tensiune și integrarea acestora în SCADA (achiziție de date, comandă și control de la distanță).

Potrivit reprezentanţilor companiei, rezultatele investițiilor sunt vizibile, calitatea serviciului de distribuție a energiei electrice oferit clienților, în special asigurarea continuității alimentării, îmbunătățindu-se de la an la an.

Principalele investiții din 2020 au vizat: lucrări de modernizare la echipamente din şase  stații de transformare; modernizări ale rețelei de joasă tensiune în opt localități; continuarea automatizării sistemului de distribuție prin montarea a 35 de echipamente telecomandate în rețelele aeriene de medie tensiune; modernizări/înlocuiri transformatoare la 18 posturi de transformare; modernizarea a opt linii electrice aeriene de medie tensiune prin înlocuirea izolației; modernizări, automatizări și integrări în SCADA la posturi de transformare din municipiul Botoșani.

Investiţii de peste 31 de milioane de lei pentru anul 2021

Pentru anul în curs ne-am propus investiții de circa 31,2 milioane de lei, de peste două ori mai mari decât în anul precedent, pentru modernizarea și dezvoltarea rețelelor de distribuție a energiei electrice din județ, în principal pe aceleași categorii ca în 2020: modernizarea stațiilor de transformare Bucecea și Dorohoi; modernizări, automatizări și integrări în SCADA posturi de transformare din municipiul Botoșani; modernizări/înlocuiri transformatoare la 13 posturi de transformare; continuarea automatizării sistemului de distribuție prin montarea a 11 echipamente telecomandate în rețelele aeriene de medie tensiune; modernizarea a patru linii electrice aeriene de medie tensiune prin înlocuirea izolației; extinderi de rețele de distribuție pentru alimentarea de noi consumatori”, se arată într-un comunicat de presă trimis de Sorin Munteanu, specialist comunicare externă în cadrul Delgaz Grid.

Începând din anul 2005, compania a investit peste 2,9 miliarde de lei (682 de milioane de euro) pentru modernizarea rețelelor de energie electrică din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Compania continuă să investească sume substanțiale, pentru perioada 2020-2023 fiind planificate investiţii de 1,14 miliarde de lei (225 de milioane de euro), în principal pentru implementarea ADMS (Advanced Distribution Management System – Sistem avansat de management a distribuției), SMART metering, modernizarea reţelelor aeriene şi a staţiilor de transformare, înlocuiri de transformatoare, racordarea de noi consumatori, precum şi pentru conformarea la cerinţele din standardul de performanţă„, a mai transmis Sorin Munteanu.

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...