Omul de afaceri botoșănean Mirel Vlas achitat în dosarul DNA

0

Omul de afaceri botoșănean, Mirel Vlas, patronul societății Tehnic Asist SRL, a fost găsit nevinovat în dosarul penal intentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Trimis în judecată pentru complicitate la șantaj, Mirel Vlas a fost achitat întrucât fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.

La rândul lor, fostul senator PSD Valer Marian și preşședintele executiv al PSD Satu Mare, Mircea Govor, au fost achitați de magistrați. Sentința definitivă a fost pronunțată astăzi de Curtea de Apel Oradea, după zece termene de judecată. Hotărârea a venit însă după o anchetă și un proces care au durat în total mai bine de cinci ani și după ce Mircea Govor a fost condamnat de instanța de fond la doi ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj.

Cei trei au fost trimiși în judecată în 2016, în urma unei anchete derulate de DNA. Potrivit procurorilor, Mircea Govor, folosindu-se de influența pe care o avea asupra unei publicații locale, ar fi șantajat un avocat, un primar de comună și un fost șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, la unele dintre fapte fiind prezenți Mirel Vlas și Valer Marian. Inițial, dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar ulterior a fost declinat în favoarea Tribunalului Satu Mare. În Camera preliminară, însă, judecătorii au exclus din dosar toate interceptările realizate cu sprijinul Serviciului Român de Informații, pe motiv că acestea ar fi fost efectuate în afara cadrului legal.

Interesant este că dosarul a fost instrumentat de procurorul DNA Cristian Ardelean, care a fost cercetat disciplinar de două ori de către Inspecția Judiciară.

 

Deja ai votat!
se încarcă...