Terenul de sub un fost cămin de nefamilişti, donat municipalităţii botoşănene

0

Societatea Rapsodia Conf, reprezentată de Mihai Tincu, fost consilier municipal şi fost lider al organizaţiei municipale PSD, donează municipalităţii botoşănene un teren în suprafaţă de 1.600 de metri pătraţi, în cartierul Parcul Tineretului. Pe acel teren se află fostul cămin de nefamilişti aflat în urmă cu câţiva ani în administrarea societăţii Rapsodia Conf. Camerele din fostul cămin de nefamilişti, acolo unde erau cazate tinere care lucrau la Rapsodia Conf, au fost vândute în primăvara anului 1995.

Dată fiind adresa primită de la Mihai Tincu, primarul Cosmin Andrei a iniţiat un proiect de hotărâre care va fi dezbătut în şedinţa din 31 martie a Consiliului Municipal Botoşani.

Bunul care face obiectul donaţiei va fi introdus în domeniul privat al municipiului Botoşani, inventarul bunurilor care aparţin domeniului privat al municipiului Botoşani urmând să se completeze corespunzător. Acel teren va fi utilizat de municipalitatea botoşăneană pentru reglementarea regimului juridic al fostului cămin de nefamilişti.

Centru comercial şi două blocuri în locul fabricii de confecţii

Rapsodia Conf a devenit istorie pentru că, în locul societăţii va fi construit un centru comercial Lidl. Proiectul a fost votat în şedinţa extraordinară a deliberativului local, din 6 noiembrie 2020. Asta după ce, în fostul Consiliu Municipal a fost respins de cinci ori.

Proiectul include demolarea clădirilor societății Rapsodia Conf, construirea unui centru comercial Lidl de aproximativ 2.200 de metri pătraţi, parcare de 120 de locuri, 10% din suprafața aferentă urmând să fie amenajată cu spații verzi. În a doua etapă, ar urma să se construiască, pe o altă suprafață de 2.000 de metri pătraţi, două blocuri de locuințe colective, cu regim de înălțime parter plus trei etaje.

Deja ai votat!
se încarcă...