miercuri, martie 22, 2023
AcasăLocalVechile mașini de poliție au ajuns la fier vechi. Zeci de autospeciale...

Vechile mașini de poliție au ajuns la fier vechi. Zeci de autospeciale date la casare

Primele autospeciale de poliție Logan, care au intrat în dotarea structurilor de poliție din județ în 2006, au devenit istorie. Zeci de autoturisme folosite în trecut de polițiști au fost date la casare în ultimele luni și au ajuns într-un centru de deșeuri auto din județul Suceava.

Pe lângă vestitele Logan-uri, care la acea vreme au costat aproape 50.000 de euro bucata, în centrul de recuperare a fierului vechi au ajuns și vechile Dacii Solenza, care nu mai erau fabricate de mult. Măcinate de rugină și cu un aspect deplorabil, autospecialele nu mai puteau fi recondiționate și nici nu mai prezentau siguranță în exploatare. De altfel, cele mai multe aveau norma de casare atinsă de două sau chiar de trei ori. „Durata de exploatare a unei autospeciale este de maximum cinci ani. Prin urmare, odată la patru ani întreg parcul auto ar trebui înnoit”, spun polițiștii.

Echipaj la un pas de tragedie

De altfel, în urmă cu circa trei ani, un echipaj de poliție din Botoșani, aflat în misiune, a fost la un pas de tragedie după ce capota autospecialei s-a deschis în timpul deplasării, afectând vizibilitatea polițistului aflat la volan. Acesta a reușit să oprească totuși mașina în siguranță și a trebuit să remedieze defecțiunea pe loc pentru a-și putea continua deplasarea.

O altă scenă care a rămas în analele poliției a avut loc în timpul unei acțiuni a celor de la Combaterea Crimei Organizate care a avut loc chiar în municipiul Botoșani. După ce au ridicat un suspect de la domiciliu, a cărui locuință fusese percheziționată, polițiștii au vrut să-l urce în mașină pe cel reținut pentru a-l duce la sediu în vederea audierii. Doar că portiera din dreapta spate a Daciei Solenza s-a încăpățânat să nu se deschidă. Așa că polițiștii au trebuit să înconjoare autoturismul cu bărbatul încătușat, până au găsit o portieră care să se poată deschide.

Zeci de autospeciale vechi au fost casate

„Până în prezent, 56 de autospeciale din loturile vechi au fost casate”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. Anul trecut, de exemplu, în baza programului de înnoire a parcului auto declanșat de Ministerul Afacerilor Interne, în curtea structurilor de poliție din județ au ajuns 40 de autospeciale Dacia Logan, inscripționate, și 22 de autospeciale marca Dacia Duster, dintre care 7 neinscripționate și 15 inscripționate.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
8.1 ° C
10.6 °
7.2 °
90 %
0.5kmh
100 %
mie
13 °
joi
17 °
vin
20 °
sâm
20 °
Dum
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Decât să se curenteze elevii la priză, mai bine se usucă pe mâini natural, că deja e primăvară.  

EDITORIAL

E din ce în ce mai greu de trăit în țara asta, dar, așa cum era de așteptat, nu pentru toată lumea. E ca...

EPIGRAMA ZILEI

Când zbori prea jos cu-a ta mașină Eu doar atât îți spun: Din sens opus poate să vină Un alt nebun... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...