spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTZeci de amenzi după protestul de luni. Organizatorul protestului va fi sancționat...

Zeci de amenzi după protestul de luni. Organizatorul protestului va fi sancționat și el

Câțiva dintre botoșănenii care au participat la protestul de ieri față de restricțiile anti-COVID-19 impuse de autorități au fost sancționați. Anunțul a fost făcut de prefectul județului, Dan Nechifor, care a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că forțele de ordine au aplicat mai multe amenzi.

Printre cei care vor fi sancționați se va afla și Adrian Mascan, cel care a solicitat autorizație pentru acțiunea de protest, și asta pentru că la acțiune trebuiau să participe maxim 100 de persoane, ori numărul participanților a fost mult mai mare. „Din punctul meu de vedere, sigur va fi sancționat organizatorul pentru că nu s-a încadrat în numărul de persoane aprobat și avizat de către Primăria Botoșani”, a spus prefectul Dan Nechifor.

Până astăzi dimineață, au fost aplicate 20 de sancțiuni, însă numărul amenzilor va fi mult mai mare. Astfel, 10 sancțiuni au fost date de către Inspectoratul de Poliție Județean la Legea 55 privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei, amenzile totalizând 3.000 de lei, la care s-au adăugat și câteva avertismente. Alte cinci sancțiuni au fost aplicate de polițiștii rutieri, la Ordonanța de Urgență 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. „De asemenea, jandarmii au dat cinci amenzi în valoare de 2.500 de lei la Legea 55 și alte sancțiuni la Legea 61/1991 privind ordinea de publică în valoare de 3.000 de lei. Mai sunt în lucru 11 sancțiuni, după vizionarea filmărilor care au fost făcute ieri”, a adăugat prefectul județului, Dan Nechifor.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani, până astăzi la prânz au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.800 de lei, pentru nerespectarea masurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, precum și pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. „În situația în care, după vizionarea tuturor imaginilor video înregistrate la protest, vor fi identificate și alte persoane care au încălcat prevederile legale, se vor aplica sancțiunile prevăzute de lege”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

De altfel, și organizatorul protestului, Adrian Mascan, a fost sancționat cu „avertisment” de către jandarmi întrucât nu s-ar fi respectat condițiile stipulate în avizul acordat de Comisia de specialitate cu privire la durata protestului, care trebuia să se încheie la ora 19,30, și locul de desfășurare.

Aproximativ o mie de persoane au participat, luni seară, la un miting în Piața Revoluției, după care s-au deplasat în marș pe principalele străzi din municipiul Botoșani, în semn de protest față de interdicțiile introduse de autorități pe fondul pandemiei de COVID-19. Mulți dintre participanți nu au purtat măști de protecție, iar majoritatea celor prezenți nu a respectat distanțarea fizică.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...