Amendă uriașă încasată de un botoșănean, după ce a incendiat deșeuri

0

Un bărbat din satul Victoria, comuna Stăuceni, s-a ales cu o amendă de 6.000 de lei, după ce a incendiat mai multe deșeuri provenite din gospodărie. S-a întâmplat marți, pe 30 martie a.c., când o echipă de comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Comisariatul Județean Botoșani a descins la domiciliul acestuia.

„Pe amplasament, la data controlului, erau eliminate prin incendiere deșeuri provenite din gospodarie în amestec cu deșeuri de cauciuc, doze de aluminiu și alte ambalaje periculoase, plasă utilizată în construcții, precum și alte deșeuri”, au precizat reprezentanții Comisariatului de Mediu Botoșani.

Cum legea interzice eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate, iar în curtea respectivă au fost identificate și alte deșeuri provenite din dezmembrarea vehiculelor scoase din uz, respectiv deșeuri de sticlă, deșeuri feroase și neferoase (radiatoare, jante, capace de roți), deșeuri textile (scaune), deșeuri de plastic, anvelope uzate, precum și deșeuri provenite din construcții, inclusiv azbest, comisarii au decis să aplice sancțiunea.

Totodată, comisarii de mediu i-au interzis bărbatului să mai dezmembreze mașini sau să mai incendieze resturile. În plus, deșeurile existente vor trebui predate unor centre de profil, botoșăneanul urmând să facă dovada acestui fapt cu documente justificative.

 

Deja ai votat!
se încarcă...