spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTCase protejate pentru persoanele cu dizabilități

Case protejate pentru persoanele cu dizabilități

Consiliul Județean (CJ) Botoșani, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), va amenaja un Centru de zi – „Sfântul Andrei – și va construi două locuințe protejate – Iris și Phoenix, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități.

Potrivit unui comunicat de presă emis astăzi de CJ Botoșani, investițiile, care se vor ridica la aproximativ 3,4 milioane de lei, fac parte din proiectul „Dezvoltarea serviciilor sociale furnizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani”.

„Scopul proiectului este dezvoltarea de noi servicii sociale prin care să se asigure atât îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități, cât și oferirea de alternative de sprijin pentru viața independentă și integrarea acestora în comunitate. În definitiv, încercăm să oferim șansa unei vieți mai bune copiilor din cadrul serviciului social care au împlinit vârsta de 18 ani, în sensul asigurării tranziției din sistemul de protecție a copilului în sistemul de protecție a persoanei adulte cu dizabilități. Trebuie să avem grijă de acești oameni și să încercăm să-i integrăm cât mai bine în societate și de aceea niciun efort în acest sens nu este prea mare”, a precizat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Cele două case protejate, Iris și Phoenix, vor asigura cazarea pentru 20 de beneficiari, persoane adulte cu dizabilități, în timp ce de serviciile Centrului de zi „Sfântul Andrei” vor beneficia minim 30 de persoane cu dizabilități din locuințele protejate și din comunitate.

Amenajarea Centrului de zi și construirea celor două case protejate sunt finanțate atât din bugetul de stat, prin Programul de Interes Național, cât și din bugetul local prin intermediul fondurilor puse la dispoziție de către CJ Botoșani.

În cadrul DGASPC Botoșani funcționează, de la sfârșitul anului trecut, o casă protejată, „Sfântul Foca”. Aceasta asigură servicii sociale pentru opt persoane adulte cu dizabilități.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...