Prefectul a trecut la plantat copaci. Peste 100 de hectare de teren vor fi împădurite

0

Prefectul județului, Dan Nechifor a dat startul, miercuri, „Lunii plantării arborilor”, alături de specialiștii din Direcția Silvică Botoșani, elevi și profesori ai Palatului Copiilor, angajați ai Instituției Prefectului și alți specialiști din domeniul protecției mediului.

Acțiunea a avut loc în pădurea Rediu, administrată de Ocolul Silvic Botoșani, unde o suprafață de circa 90 de ari trebuie împădurită în această primăvară, după ce a fost anterior curățată de arboretul degradat.

Programată pentru perioada 15 martie – 15 aprilie, „Luna plantării arborilor” a fost decalată cu două săptămâni din cauza condițiilor meteo și are, în județul Botoșani, un target de 50 de hectare de teren, ce urmează să fie împădurite integral.

Pe alte 51 de hectare se vor realiza lucrări de completare în plantații ca urmare a pierderilor, totalul de puieți pregătit pentru această primăvară fiind de peste 430.000, aceștia provenind din pepinierele proprii ale Direcției Silvice.

Bugetul total al lucrărilor de regenerare programate pentru 2021 este de 4,9 milioane de lei, un milion reprezentând lucrările din această primăvară.

 

Deja ai votat!
se încarcă...