Protestatarii din Piața Revoluției verificați de jandarmi

Persoanele care vor dori să participe la acțiunile de protest organizate în centrul municipiului vor fi verificate de jandarmi. Precizările au venit chiar din partea reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani, care au anunțat că procedurile sunt legale.

„Jandarmeria Română, prin structurile sale specializate, execută misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia mitingurilor, marșurilor, demonstrațiilor, precum și altor asemenea activități care se desfășoară în spațiul public și care implică aglomerări de persoane. În exercitarea atribuțiilor ce le revin, jandarmii au dreptul să efectueze controlul corporal preventiv asupra persoanei și bagajului acesteia când persoana participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu arme, produse ori substanțe periculoase”, a arătat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Potrivit acelorași surse, jandarmii au dreptul să legitimeze persoanele care solicită intrarea într-un perimetru legal restricționat. „Obiectivul principal al acțiunilor executate de efectivele de jandarmerie este de a asigura protecția participanților și desfășurarea adunărilor publice în condiții de ordine și siguranță”, a adăugat Dan Izotov.

Reprezetanții IJJ spun că în acest fel va fi eliminat riscul producerii unor incidente violente.

 

Deja ai votat!