Spitale pline de bolnavi Covid (video)

Spitalele din judeţul Botoşani care tratează pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, au ajuns la capacitate maximă în ceea ce privește numărul de paturi alocate acestei categorii de bolnavi.

Anunţul a fost făcut de coordonatorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei. Potrivit acesteia, marţi dimineaţă mai erau disponibile doar două paturi pentru bolnavii de coronavirus, unul la Spitalul de Pneumoftiziologie şi unul la Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”, ambele din municipiul Botoşani.

„Marți, pe paturile de COVID avem un singur pat liber la Spitalul TBC, un loc liber la Recuperare, iar Judeţeanul este plin. Numărul de cazuri pozitive a crescut, situaţia medicală a pacienţilor Covid este destul de gravă, care necesită internare. Sunt puţini cei care sunt pozitivi şi se reîntorc acasă în izolare. Ei merg în izolare şi după două-trei zile revin la spital cu o formă care necesită internare”, a afirmat directorul Monica Adăscăliţei.

La Spitalul TBC sunt 42 de paturi pentru bolnavii Covid și mai este disponibil doar unul, la Spitalul de Recuperare din cele 58 de paturi COVID doar unul este liber, în timp ce la Spitalul Județean toate cele 40 de paturi și alte 78 de la Secția Infecțioase sunt pline. Situația este similară și la Spitalul Dorohoi.

Listă de aşteptare pentru cei ce necesită intubare

Mai mult, autoritățile sanitare au declarat că la această dată există o listă de așteptare pentru cei intubați, aparatele de oxigen fiind insuficiente.

În acelaşi timp, nouă unități administrativ-teritoriale din Botoșani aveau, marți, incidențe de infectare cu SARS-CoV-2 mai mari decât 3 la mia de locuitori. Cele mai ridicate rate de infectare sunt raportate în comunele Ripiceni (3,27), Todireni (4,77) și Știubieni (3,30), Nicșeni (3,42), Stăuceni, (3,73), zone care se încadrează aplicării unor restricții suplimentare celor valabile în scenariul „roșu”.

De asemenea, în scenariu epidemiologic „roșu” se încadrează comunele Manoleasa (3,33), Vârfu Câmpului (3,04), Corlăteni (3,06), precum și municipiul Botoșani (3,58). La nivel județean, rata este de 2,00.

71 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Dintre aceștia, 34 sunt locuitori ai municipiului Botoșani.

Deja ai votat!