Societatea Eltrans rămâne fără Consiliu de Administraţie

0
Mulţi aleşi locali stau în spatele unor acronime şi nu-şi arată faţa în şedinţele online ale CL

Numirea noilor administratori ai societăţii Eltrans ar putea să fie stabilită în instanţă. Şi asta pentru că, în şedinţa de ieri a deliberativului local, consilierii municipali nu au reuşit să ajungă la un consens. Practic, după ce, în şedinţa din luna ianuarie, a fost respins proiectul vizând numirea administratorilor, proiectul a avut aceeaşi soartă în şedinţa de ieri. Acesta a fost respins, după ce au fost respinşi, prin vot secret şi administratorii propuşi de evaluatorul specializat în recrutare de personal, cel care a derulat procedura de selecţie. Astfel, au fost respinşi prin vot secret Carmen Achiţei (soţia senatorului PNL Cristian Achiţei), Victor Ivănescu (directorul societăţii, membru PNL), Cristian Hriţcu (fost consilier municipal PD-L), Serghi Cracană şi Adrian Poclid (membru PNL).

Acest vot ar putea aduce municipalităţii botoşănene noi procese. Asta în condiţiile în care, pe 18, respectiv 25 martie 2021, Adrian Poclid şi Cristian Hriţcu au înaintat o plângere prealabilă prin care solicită să fie respectat rezultatul procedurii derulate de expertul specializat în recrutare de personal. În caz contrar, aceştia se vor adresa instanţei de contencios administrativ şi vor solicita indemnizaţia de administrator, actualizată cu rata inflaţiei şi dobânda legală.

Alături de cei cinci candidaţi, pe lista scurtă înaintată de expert se mai aflau Mihail Gheorghiu şi Simion Drelciuc (PSD).

Consilierii liberali vor convoca o nouă şedinţă

În urmă cu câteva zile, Ioan Apostu, secretarul general al municipiului a reamintit că există un precedent judiciar la Urban Serv, societate unde nu s-a respectat ordinea stabilită în urma procedurii de selecţie, drept pentru care, unul dintre candidaţi s-a adresat instanţei de contencios administrativ.

Instanţa a stabilit că este dreptul autorităţii să numească administratorii, dar dacă îşi exercită dreptul de apreciere, cine face parte şi cine nu din această structură de conducere şi nu respectă ordinea stabilită de evaluator, trebuie să-şi motiveze alegerea”, a concluzionat Ioan Apostu.

După şedinţa de astăzi, fostul primar Cătălin Flutur, consilier municipal PNL, a anunţat că grupul de consilieri PNL va convoca o şedinţă extraordinară în cadrul căreia să fie redezbătut proiectul vizând numirea administratorilor Eltrans. Şedinţa ar urma să aibă loc la jumătatea săptămânii viitoare.

Deja ai votat!
se încarcă...