joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTPăcăliţi cu voucherele pentru vaccin

Păcăliţi cu voucherele pentru vaccin

♦ Tradiţionala păcăleală de 1 aprilie a prins din nou, fiind gustată atât de politicieni cât şi de mulţi botoşăneni
♦ Subiectul vaccinării a împărţit societatea în două, astfel că şi farsa pe această temă a generat interes foarte mare

„Monitorul de Botoşani” a continuat şi în acest an tradiţia publicării unui text păcăleală de 1 aprilie. În acest an, textul „Bonuri de vacanţă aruncate pentru stimularea vaccinărilor” făcea referire la faptul că suma prevăzută pentru voucherele de vacanță acordate salariaților din sectorul bugetar se transferă către stimularea și încurajarea vaccinării contra coronavirus. Mai exact, cei care se vaccinează ar fi urmat să primească un voucher de vacanță în valoare de 145 lei și încă unul, de aceeași valoare, la rapel. Voucherele ar fi putut fi folosite pentru destinații turistice numai din România.

În plus, o altă prevedere a aşa-zisei ordonanțe, ar fi fost aceea că persoanele care doreau puteau primi la vaccinarea cu doza de rapel un tatuaj făcut pe loc, de o imprimantă specială, pe o mână, la alegere, cu semnul V, de la vaccinat, urmat de un cod unic de bare. Tatuajul ar fi permis posesorului să circule fără să poarte mască, să călătorească în străinătate sau să participe la nunți și alte astfel de evenimente, şi putea fi şters cu laser la cerere.

Înscrieri la vaccin cu gândul la recompensă

Reacţiile după citirea articolului au fost diverse, multe înscriindu-se în toată această agitaţie generală provocată de noul coronavirus, însă unii oameni chiar s-au grăbit să se înscrie pe platforma de vaccinare cu gândul la voucherele pe care ar urma să le primească.

„M-a amuzat ideea şi cred că foarte mulţi oameni au crezut ceea ce aţi scris, ţinând cont de ce decizii ia guvernul în această perioadă”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

La rândul său, viceprimarul Liviu Toma a apreciat textul, arătând că „dacă ne pierdem simţul umorului, vorba unui clasic în viaţă ieşit la pensie, înseamnă că nu mai suntem oameni”.

Revenind la tonul serios, viceprimarul a apreciat că tratează cu maximă seriozitate vaccinarea anti-Covid, mai ales că s-a numărat printre botoşănenii care au ajuns în spital din cauza noului coronavirus. „Vreau să mă vaccinez ca să am siguranţa că nu voi mai ajunge la spital. Aş face vaccinul pentru că, eu care până acum nu am mai fost internat în spital, nu-mi mai doresc o asemenea experienţă. Nu a fost o situaţie tocmai confortabilă”, a concluzionat edilul.

Fostul primar Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane Botoşani, a apreciat că, împreună cu colegii din această structură, aştepta această farsă. „În anul 2001 am participat la o asemenea farsă. Sunt peste 20 de ani de când Monitorul face farse de 1 aprilie. Astăzi, noi am comentat că trebuie încurajată această vaccinare a populaţiei şi atunci o asemenea farsă i-a determinat într-un fel sau altul pe mulţi botoşăneni să intre pe platformă şi să se programeze pentru vaccinare. Este o farsă care are un efect social ok, un efect care poate fi benefic pentru persoanele care nu s-au prins de poantă. Noi am comentat că este o farsă făcută foarte inteligent, pentru că, în foarte multe locuri, sunt încurajate vaccinările. Sunt companii multinaţionale care îşi încurajează angajaţii să se vaccineze, le dă zi liberă, îi programează şi aşa mai departe. O asemenea glumă este diferită de anii precedenţi, pentru că ea te îndeamnă să faci un lucru bun”, a mai spus directorul Zonei Metropolitane.

„Da! Clar e articolul de 1 aprilie, articol pe care-l așteptam în fiecare an. Priviți însă o secundă peste..! Ați simțit ceva?”, a scris profesorul universitar Marius Prelipceanu, fost reporter al cotidianului Monitorul de Botoşani.

Florin-Cristian Alexuc, managerul Aquaterm, a scris pe pagina de facebook a cotidianului „Monitorul de Botoşani” doar atât „inventivi şi creativi, an de an, de 1 aprilie”, în timp ce mesajul Anei Chihaia îi vizează pe guvernanţi – „un guvern de trădători, incompetenţi, jigodii”. În stilu-i caracteristic, profesorul Ciprian Mitoceanu a apreciat că „partea interesantă este că numitul Budăi exact așa ar reacționa”.

„Apoi am realizat imediat ce zi este”

Textul articolului i-a indus în eroare şi pe oficialii de la conducerea judeţului şi a sistemului sanitar, care chiar se ocupă de gestionarea pandemiei. „Inițial, pentru un moment, m-am întrebat când a apărut acest proiect, pentru că nu știam să existe așa ceva. Apoi am realizat imediat ce zi este. Trecând într-un registru mai serios, ar fi bine să fie atât de ușor ca lumea să înțeleagă importanța vaccinării. Vaccinarea este voluntară și nu este, și nici nu ar trebui, recompensată în vreun fel. Cu toate astea, felicitări pentru farsa bine elaborată”, a declarat directorul DSP Monica Adăscăliţei.

Şi prefectul a gustat farsa din „Monitorul”. „Dacă aș ști că așa ajut la stoparea pandemiei, în mod sigur mi-aș face un astfel de tatuaj definitiv. La asta m-am gândit când am citit articolul. Serios vorbind, păcăleala din Monitorul nu a dezamăgit nici în acest an. Elaborată și cu multe elemente de adevăr incluse. Simpatică. Felicitări”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

– Virginia CONSTANTINIU

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...