Pompierii vor fi la datorie și în acest sfârșit de săptămână

0

În jur de 300 pompieri vor fi la datorie, în județul Botoșani, în acest sfârșit de săptămână. „Misiunea acestora este de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni, în caz de nevoie, pentru acordarea primului ajutor medical”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

În perioada sărbătorilor prilejuite de Paștele Catolic, ISU Botoșani va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Zilnic, echipajele de pompieri sunt pregătite să intervină pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea asistenței medicale de urgență.

„În Noaptea de Înviere, în căminul credincioșilor catolici va arde lumina de Paște. Pentru a preveni incendiile, le recomandăm să respecte măsurile de prevenire pentru a evita evenimentele nedorite”, a adăugat Dorina Lupu.

Sfaturile pompierilor privind respectarea măsurilor pe prevenție:

– asigurați-vă că lumânarea se află în poziţie verticală şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

– nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea. Cel mai bine este să le stingeţi pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră;

– amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;

– nu vă aplecați deasupra lumânărilor: s-ar putea să vă ia foc părul sau hainele;

– nu amplasați lumânările aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii;

– stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

– nu adormiţi cu lumânările aprinse.

„Ne dorim să vă bucurați de această sărbătoare importantă, fără evenimente care să vă pună viața în pericol”, este mesajul transmis de pompierii botoșăneni către cei care vor sărbători acum sărbătorile pascale.

 

Deja ai votat!
se încarcă...