Șapte ani de pușcărie pentru o tentativă de omor

Un bărbat din comuna Românești a fost condamnat de magistrații Tribunalului Botoșani la șapte ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Sentința a fost pronunțată joi, pe 1 aprilie a.c., după numai un termen de judecată, bărbatul solicitând să fie judecat în formă simplificată, adică pe baza probelor administrate în anchetă. Magistrații l-au obligat pe acesta să plătească și o serie de despăgubiri civile cum ar fi cheltuielile privind spitalizarea victimei, dar și cheltuielile judiciare avansate de către stat, toate acestea cumulând aproape 6.000 de lei. Pronunțată de instanța de fond, sentința nu este definitivă.

Agresiunea a avut loc în urmă cu aproape cinci luni, când Mihai Canaf, în vârstă de 38 de ani, l-a înjunghiat pe consăteanul său Mihai Rîmbu. „S-a reținut că, în seara de 10 noiembrie 2020, pe fondul unui conflict spontan desfășurat în curtea și, apoi, pe drumul din fața casei unui martor din comuna Românești, inculpatul a lovit persoana vătămată cu pumnii peste cap și corp, după care a înjunghiat-o cu un cuțit în zona abdominală, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 18-20 zile de îngrijiri medicale și care i-au pus în primejdie viața”, au precizat procurorii.

De altfel, victima a fost salvată în urma intervenției unor martori, care au sunat la 112. Rănit grav, Mihai Rîmbu a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital, unde a fost supus unei operații de urgență. „Pacientul a sosit cu o plagă abdominală, cu eviscerație. A fost operat de urgență și ulterior internat pe Reanimare”, a precizat atunci un angajat al Spitalului Județean „Mavromati”.

La scurt timp de la agresiune, Mihai Canaf a fost ridicat pentru cercetări, el fiind reținut și arestat preventiv.

 

Deja ai votat!