spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTŞedinţă extraordinară a CL Botoşani, convocată de consilierii PNL, USR-PLUS şi PRO...

Şedinţă extraordinară a CL Botoşani, convocată de consilierii PNL, USR-PLUS şi PRO România

Consilierii municipali de la PNL, USR – PLUS şi PRO România au convocat o şedinţă extraordinară a deliberativului local pentru a rezolva situaţia de la Eltrans, societate care se confruntă cu o situaţie fără precedent. Astfel, astăzi, 2 aprilie, cei nouă consilieri PNL, respectiv Cătălin Flutur, Ada Macovei, Cătălina Lupaşcu, Andrei Amos, Daniel Botezatu, Maricel Maxim, Eugen Ţurcanu, Monica Răileanu, Cătălin Boboc, Liviu Toma – PRO România, Raluca Curelariu şi Marcel Gheorghiţă – USR – PLUS au convocat o şedinţă extraordinară pe 7 aprilie, începând cu ora 10:00. Şedinţa va avea loc în sala de spectacole a Casei Sindicatelor Botoşani, cu prezenţa fizică a consilierilor şi are pe ordinea de zi doar proiectul de hotărâre vizând împuternicirea reprezentanţilor Municipiului Botoşani în Adunarea Generală a Acţionarilor la societatea Eltrans, în vederea numirii administratorilor societăţii.

Se acordă mandat special domnilor consilieri Buhăianu Bogdan – Ciprian şi Bosovici Călin – George, reprezentanţii municipiului Botoşani  în Adunarea Generală a Acţionarilor a Eltrans, cu privire la modul de exprimare a votului în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor, după cum urmează:

a) Vot pentru numirea:

Achiţei Carmen, Ivănescu Victor, Hriţcu Cristian, Cracană Serghi, Poclid Adrian, în calitate de administratori ai societăţii Eltrans, pentru un mandat de 4 ani.

b) Se împuternicesc reprezentanţii Consiliului Local al Municipiului Botoşani în adunarea Generală a Acţionarilor la societatea Eltrans să semneze contractul de mandat cu administratorii societăţii”, se arată în proiectul de hotărâre.

Prin aceste demers, cei 12 consilieri vor să rezolve blocajul politic de la Eltrans, generat de refuzul aleşilor locali PSD de a vota în ton cu rezultatul procedurii de selecţie a noilor administratori, procedură derulată de un expert independent specializat în recrutare de personal.

Proiectul a fost respins în şedinţa din 31 martie

În şedinţa din 31 martie, consilierii municipali nu au reuşit să ajungă la un consens în privinţa numirii administratorilor Eltrans. Proiectul a fost respins şi în şedinţa din 28 ianuarie 2021. Societatea Eltrans nu are Consiliu de Administraţie din octombrie 2020. De atunci, Victor Ivănescu, directorul Eltrans a înaintat cinci adrese prin care a solicitat să fie numiţi membrii Consiliului de Administraţie.

Refuzul de a-i numi pe administratori ar putea aduce municipalităţii botoşănene noi procese. Asta în condiţiile în care, pe 18, respectiv 25 martie 2021, Adrian Poclid şi Cristian Hriţcu au înaintat o plângere prealabilă prin care solicită să fie respectat rezultatul procedurii derulate de expertul specializat în recrutare de personal. În caz contrar, aceştia se vor adresa instanţei de contencios administrativ şi vor solicita indemnizaţia de administrator, actualizată cu rata inflaţiei şi dobânda legală.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...