Afaceri cu țigări terminate în boxa acuzaților. Inculpații percheziționați cu mascații

0

Mai multe persoane implicate în afaceri cu ţigări de contrabandă au fost trimise în judecată. Este vorba de 11 inculpați, printre care și o femeie, care au fost acuzați de infracțiuni la regimul vamal. „S-a reţinut că în perioada noiembrie 2015 – octombrie 2016, cei în cauză ar fi colectat, transportat şi distribuit aproximativ 35.000 de pachete de ţigări aduse ilegal în ţară din Republica Moldova, în perioada monitorizării fiind confiscate circa 6.000 de pachete de ţigări, prejudiciul adus bugetului de stat fiind estimat la 350.000 de lei”, spun anchetatorii.

Inculpații ar fi acționat pe raza comunelor Corni, Vorona şi Vlădeni, cu ramificaţii în comuna Şcheia (jud. Suceava). Cei în cauză colectau ţigările aduse în ţară de contrabandişti, după care le plasau mai departe pe piaţa neagră. Afacerile au fost deconspirate în octombrie 2016, când poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, sprijiniţi de poliţişti de frontieră din cadrul structurilor operative ale sectoarelor poliţiei de frontieră de pe raza judeţului Botoşani, au efectuat 23 de percheziţii pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava. Cercetările au durat până anul acesta, când anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a inculpaților.

Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Botoșani, vineri, pe 2 aprilie a.c., magistrații urmând să verifice acum legalitatea administrării probelor și a întocmirii rechizitoriului, după care se va stabili data la care va începe procesul.

 

Deja ai votat!
se încarcă...