Fiica lui Anton Achiţei, despre Mariana Honceru – „Tata a îndrăgit-o pentru harul şi pasiunea pentru tot ce-i românesc”

0

Silvia Achiţei Andreescu, fiica regretatului artist Anton Achiţei, s-a alăturat printr-un mesaj tulburător, tuturor celor care regretă plecarea din această lume a renumitului textier şi folclorist Mariana Honceru. „Astăzi este Acea Zi grea în ținutul lor drag, al Botoșanilor. Marea Doamnă a zidirii folclorice adevărate, Doamna Mariana Honceru, a pornit cu ultimi pași pe pământ, cu primii între stele făclii. Nici un an nu a mai stat… cred că e așteptată acolo Sus de toți cei care au admirat-o și care au îndrăgit-o și aici, în parfum de tei. Vor fredona împreună Dorul Basarabiei, își vor aminti de noi cei rămași cu gândul la ei… Tata a îndrăgit-o pentru harul şi pasiunea pentru tot ce-i românesc, se simţeau și se admirau sufletește unul pe celălalt, așa cum doar cei înhăruiţi ştiu face.

Rămas bun, Doamna Mariana Honceru, vă fie somnul lin, dulce legănat în vântul serii, în trezitul zorilor peste lumi. Coboară Tăcerea ultimului zâmbet și veți lipsi neamului pe care atât l-ați slujit. Familiei, îmbărbătare… nu e nimic mai greu ca acest moment, iar cu despărțirea nu ne deprindem niciodată, cum am putea?… Condoleanţe!”, a transmis Silvia Achiţei Andreescu.

Îndrăgitul artist Anton Achiţei a plecat la Ceruri pe 17 aprilie 2020. Atunci, Mariana Honceru şi-a exprimat părerea de rău pentru această pierdere. „E o jele plină de tăcere din Cetatea Sucevei, până la Dunărea cea mare iar tu, Antoane prietene, te-ai hotărât ca în această săptămână mare, să-ți lași cântecele moștenire, pe cei dragi cu durere și să pornești spre casa Tatălui Ceresc, să te rogi pentru noi! Drum ușor și dulce somn, Ai fost cântecului Domn, Pentru lume mângâiere, Și la joc și la durere! Condoleanţe familiei!”, scria atunci Mariana Honceru.

Deja ai votat!
se încarcă...