Mariana Honceru a fost condusă pe ultimul drum

0

Mariana Honceru a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Au ţinut să-i prezinte un ultim omagiu zeci de persoane care au cunoscut-o şi apreciat-o. Alături de familie s-au aflat şi artiştii Ion Paladi, Sorin Filip, Carmen Cornaci, Mariana Ichim Hodan, Petronela Axintoaie, Diana Sârbu, Cozmiţă Lascarache, Alin Gaidur, artişti instrumentişti de la Orchestra „Rapsozii Botoşanilor”, Cornelia Ciobanu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Dan Doboş, directorul Orchestrei „Rapsozii Botoşanilor”, Valentin Rău, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Ştefan Dodiţă, fostul director al Casei Judeţene de Pensii. Ştefan Dodiţă a fost cel care a propus municipalităţii să-i acorde titlul de Cetăţean de Onoare cunoscutului folclorist botoşănean. La slujba de înmormântare au fost prezenţi şi alţi artişti cu care ea a colaborat, membri ai ansamblurilor „Datina”, „Mărgineanca” şi „Vatra”.

Este o mare pierdere. Doamna Mariana ştia ce texte să compună pentru fiecare artist în parte. Ne-a lăsat un adevărat tezaur. Cântecele patriotice cu versurile doamnei Mariana sunt profunde. Nu poţi să nu lăcrimezi când asculţi inegalabilul <Dorul Basarabiei> sau „La fraţi nu se pun hotare>. Dumnezeu să o odihnească”, a declarat Cornelia Ciobanu.

Să luăm exemplu de la Mariana Honceru şi să păstrăm aprinsă flacăra românismului

În finalul slujbei, preotul Grigore Diaconu a vorbit despre omul, artistul şi Cetăţeanul de Onoare al Municipiului Botoşani, Mariana Honceru, punctând, printre altele, faptul că ea a scris texte la peste 90 de artişti de muzică populară din România şi Republica Moldova. Totodată, Grigore Diaconu a arătat că trebuie să luăm exemplu de la Mariana Honceru şi să păstrăm aprinsă flacăra românismului.

Nu lipsea de la nici-un concert de-al meu unde eram invitat să cânt în tot județul Botoșani, când ajungeam la spectacol, deja era prezentă și mă întâlnea cu zâmbetul și îmbrățișarea sa caldă! Mereu îmi spunea: <Ce mai faci, măi, Ionică? Hai, că lumea te așteaptă!>.

De-acum încolo Botoșaniul pentru mine va fi mai sărac, mai sumbru și mai trist, fără Dumneavoastră, Doamna Mariana! O să-mi fie dor de Dumneavoastră, Doamna Mariana Honceru!!!”, a transmis Ion Paladi.

Dumnezeu să o ierte, să o odihnească şi veşnică să-i fie amintirea!

Deja ai votat!
se încarcă...