Risc de carantină în două comune din judeţ

0

O comună din Botoşani a trecut de pragul de carantină din cauza cazurilor Covid, iar o alta este exact la limită.

Potivit cifrelor oficiale ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, comuna Nicşeni, cu o populaţie de peste 2.600 de locuitori, conduce detaşat într-un top judeţean al ratei de infectare a populaţiei, astfel, în prezent 19 localnici pozitivi cu noul coronavirus, ceea ce face ca rata de infectare să fie de 7,23 de cazuri la mia de locuitori. Este cea mai mare rată dar nu cel mai mare număr de pacienţi din toate comunele din judeţ. La Ripiceni, unde sunt peste 4.800 de locuitori, sunt în prezent 29 de bolnavi, ceea ce face ca rata de infectare să fie de 5,93, aproape de limita de carantiare, care este la 6. „Vom analiza situaţia din cele două localităţi şi monitorizăm atent rata de infectare. Dacă va continua să crească va fi luată o decizie în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani anunță, sâmbătă, 70 de cazuri noi de coronavirus. Cele mai multe dintre infectări sunt în municipiul Botoșani, respectiv 25 persoane

Doar în şase comune nu este Covid

În total judeţul Botoşani a înregistrat 12.806 cazuri de Covid de la începutul pandemiei. Dintre acestea, 923 mai sunt cazuri active, în timp ce 11.317 botoşăneni au fost declaraţi vindecaţi. Din păcate, 566 din aceştia au pierdut lupta cu boala care a afectat întreaga planetă, fiind declaraţi decedaţi. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Botoșani, doar şase comune, din 71, au zero rata de infectare COVID, respectiv Adăşeni, Mihăileni, Mitoc, Prăjeni, Santa Mare şi Viişoara.

La polul opus, opt localități au depășit pragul de infectare de 3 la mia de locuitori. Este vorba de municipiul Botoşani, cu 3,55 la mie, orașul Săveni, cu o rată de contaminare de 3,23 la mia de locuitori, Manoleasa cu 3,03 la mie, Mihai Eminescu, cu 3,63 la mie, Ripiceni, cu 5,93 la mie, Stăuceni, cu 3,47 la mie, Suliţa, 3,99 la mie şi Ştiubieni cu 4,41 la mie.

La nivel județean, se atinge o incidență de 2,06.

Deja ai votat!
se încarcă...