Suicid la scurt timp după externarea din spital

0

Un bărbat de 60 de ani a fost găsit spânzurat la scurt timp după ce a fost externat de la Psihatrie. Descoperirea macabră a fost făcută în comuna Răchiţi, chiar de ginerele bărbatului. Bărbatul locuia de zece ani singur şi suferea de o serie de afecţiuni psihice, acesta fiind, de altfel, externat de la Psihiatrie cu puţin timp înainte de gestul cumplit.

Ginerele a mers acasă la socrul său, în vârstă de 60 de ani, alarmat de faptul că bărbatul nu îi mai răspundea la telefon. Cu o zi în urmă, acesta îi spusese la telefon că nu se simţea bine şi nu mai dorea să trăiască.

Potrivit rudelor, nu era pentru prima dată când îşi spunea la telefon oful şi ameninţa în acest fel. De această dată, însă, omul şi-a pus ameninţările în practică. Văzând că nu îi răspundea la telefon, ginerele acestuia s-a îngrijorat şi a mers până la locuinţa sa, pentru a verifica ce se întâmplă, moment în care a făcut descoperirea cumplită. Pentru că uşile erau închise pe interior, tânărul s-a uitat prin unul din geamurile casei. Atunci şi-a văzut socrul cu un ştreang în jurul gâtului şi agăţat de o grindă dintr-una din încăperile din casă. A forţat uşa pentru a pătrunde în interior, dar a realizat că era prea târziu, decesul survenind cu mai multe ore înainte.

Acesta a apelat serviciul 112, anunţând poliţia, iar la faţa locului a sosit un echipaj pentru a deschide o anchetă. Trupul bărbatului a fost luat de medicii legişti pentru efectuarea unei autopsii şi pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului. „Cercetările continuă cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, moarte suspectă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluţie procedurală”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...