Vacanţa elevilor a venit la pachet cu concediu de odihnă pentru cadrele didactice

0

Elevii au intrat în vacanța de primăvară. Perioada în care ei se vor afla în vacanţă va fi diferită în funcție de clasa în care se află. Astfel, clasele terminale au vacanţă în perioada 2 aprilie – 11 aprilie, pentru Sărbătorile Pascale Catolice, şi în perioada 30 aprilie – 9 mai, pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe. În perioada 12 aprilie – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate cursurile.

Conducerea Ministerului Educaţiei a stabilit programul cadrelor didactice pentru această perioadă în care elevii sunt în vacanţă. Astfel, cadrele care predau la clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a seral sau frecvenţă redusă vor fi în activitate, în perioada 12 – 29 aprilie. La cerere, aceste cadre pot fi programate în concediu de odihnă doar în zilele în care nu desfăşoară activităţi didactice la aceste clase.

Profesorii care nu predau la clasele a VIII-a, A XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă, vor fi programaţi în concediu de odihnă în perioada 2 aprilie – 4 mai.

Cadrele didactice din învăţământul preşcolar vor fi programate în concediiu de odihnă în perioada 2 aprilie – 4 mai, în situaţia în care unităţile în care sunt încadrate nu organizează activităţi educative cu copii, cu prezenţa fizică.

Angajaţi din sistemul educaţional care nu au intrat în concediu

Oficialii din Ministerul Educaţiei au stabilit că, în perioada 2 aprilie – 4 mai, vor fi în activitate cadrele care fac parte din diferite comisii, care în această perioadă au programate activităţi (înscrierea în clasa pregătitoare, desfăşurarea anchetelor sociale în vederea includerii elevilor în Programul Euro  200 etc), cadrele didactice a căror prezenţă se impune în unitatea de învăţământ. În această categorie intră directorii unităţilor de învăţământ, membrii consiliilor de administraţie, cadrele din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) implicate în activitatea de evaluare a dezvoltării copiilor în vederea înscrierii în clasa pregătitoare. Totodată, vor fi în activitate cadrele didactice din cluburi sportive şcolare implicate în organizarea unor competiţii, precum şi cadrele didactice din unităţile conexe implicate în organizarea şi desfăşurarea activităţilor deja programate. Aceste cadre didactice vor fi programate în concediu de odihnă în zilele în care nu sunt implicate în activităţile de tipul celor menţionate anterior.

Deja ai votat!
se încarcă...