vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTBogdan Buhăianu - "Colectarea selectivă este o problemă la care căutăm rezolvare"

Bogdan Buhăianu – „Colectarea selectivă este o problemă la care căutăm rezolvare”

Colectarea selectivă a deşeurilor rămâne o poveste frumoasă. Dovadă stau datele prezentate de viceprimarul Bogdan Buhăianu, transmise de conducerea societăţii Urban Serv, operator ce acţionează în municipiul Botoşani şi comunele din zona IV a judeţului.

Astfel, în anul 2020, cantitatea de deşeuri reciclabile la nivelul municipiului Botoşani a fost de 238,8 de tone, în timp ce în zona IV s-au colectat numai 98,91 de tone.

În primul trimestru al acestui an, în municipiul Botoşani cantitatea de deşeuri reciclabile a totalizat 49,77 de tone, în zona IV aceasta fiind de 29,06 de tone. Asta în condiţiile în care, cantitatea raportată de deşeuri menajere a fost de 6.925,56 de tone în municipiul Botoşani şi de 2.916,78 de tone în zona IV.

Colectarea selectivă este o problemă la care căutăm rezolvare. În fiecare săptămână avem şedinţe cu colegii de la Edilitare, de la Mediu privind această problematică. Dacă la case cantitatea de hârtie şi plastic este în creştere, din păcate, nu acelaşi lucru îl putem spune în privinţa rampelor de colectare de lângă blocuri”, a declarat Bogdan Buhăianu.

Potrivit edilului, în privinţa platformelor de lângă blocuri se caută soluţii care să ducă la creşterea cantităţilor de deşeuri reciclabile.

Primăria Botoşani a plătit o penalitate de 600.000 de lei

Noi căutăm să punem pe platforme cât mai multe containere pentru deşeuri reciclabile. Este important ca botoşănenii să ştie că taxa de gunoi depinde de colectarea selectivă pentru că se plătesc foarte mari penalităţi. La sfârşitul anului trecut, Primăria Botoşani a plătit aproximativ 600.000 de lei, penalitate pe o formulă care are la bază exact colectarea selectivă şi modalităţile de integrare a deşeurilor în circuit, pentru ca acestea să nu ajungă la depozitul de la Stăuceni”, a explicat Bogdan Buhăianu.

Fost director al societăţii Urban Serv, Bogdan Buhăianu este la curent cu ceea ce se întâmplă în mediul rural.

În mediul rural, cantitatea de deşeuri reciclabile este foarte mică. Aici este necesară o colaborare şi o implicare mult mai mare a autorităţilor locale din fiecare UAT. Urban Serv, fiind un colector, are într-adevăr şi în planul de măsuri campanii pe care trebuie să le facă pentru promovarea colectării selective, dar, după cum ştiţi, dacă autoritatea publică nu se ocupă în mod direct, nu sunt rezultate privind această activitate”, a concluzionat Bogdan Buhăianu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11 ° C
11.1 °
8.2 °
61 %
1.8kmh
99 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...