spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTDoliu în învăţământul botoşănean - A plecat la Ceruri un profesor model...

Doliu în învăţământul botoşănean – A plecat la Ceruri un profesor model pentru generaţii de elevi

Învăţământul botoşănean este în doliu. A plecat la ceruri Tabita Nevinglovschi, profesor de biologie, iubit şi respectat de generaţii de elevi. Anunţul a fost făcut de Daniel Botezatu, profesor la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Doamna profesoară Tabita Nevinglovschi, profesor de biologie, nu mai trăiește în lumea celor care cuvântă. Este încă unul dintre profesorii de referință ai vechiului Liceu Eminescu, identificat liceul cu personalitatea dumneaei, care pleacă în eterul astral. O Doamnă a învățământului. Am avut privilegiul de a-i fi fost elev.. Promptă, full de energie, cu un simț al umorului, transmis nouă, elevilor, ce ne ajuta să ni se pară biologia mai ușoară, a crescut generații de elevi care au performat în domeniul dumneaei. Sute de medici, zeci de profesori de biologie îi sunt datori pentru reușitele lor profesionale, Tabita fiind cea care era renumită în anii 80-90 din secolul trecut pentru reușitele la admitere la medicină și biologie ale elevilor săi. De ce Tabita? Pentru că a fost una dintre puținele profesoare, sau unul dintre puținii profesori ce nu au avut poreclă! Tabita era Tabita, marcă înregistrată punct!”, a transmis Daniel Botezatu.

Acesta a continuat tristul mesaj arătând că are multe amintiri cu profesorul care de acum va preda îngerilor. „Mă leagă, de domnia sa, nenumărate amintiri, mi-a fost profesoară timp de patru ani. Prima, când doamna profesoară, pentru a mai echilibra media, ne-a spus că pune câte un 10 pentru fiecare inițiativă care completează cabinetul de biologie (același de la etajul 1, pentru foștii elevi). Am rupt din DEX (DEX-ul comunist de dinainte de 1989) niște pagini color, ilustrații cu insecte, le-am dus mândru doamnei profesoare și surpriză… Nu am luat 10, nu am luat 2, doamna profesoară mi-a explicat că mutilarea unei cărți, a unui volum, nu poate aduce notă maximă, dimpotrivă. A fost un exercițiu de atitudine, pentru mine, am înțeles ce prostie am făcut și astăzi old-ul meu DEX încă suspină după paginile rupte atunci…Au trecut anii, am ajuns colegi, ca și profesori, iar au trecut anii și dumneaei s-a pensionat. Vestea primită astăzi e un șoc, Colegiul Național <Mihai Eminescu> a mai pierdut unul dintre monștrii sacri”, a mai scris Daniel Botezatu.

„Doamna profesoară a fost Lumina”

Vestea plecării din această lume a profesorului Tabita Nevinglovschi a fost primită cu tristeţe, mulţi dintre foştii elevi exprimându-şi regretul prin mesaje emoţionante.

Dumnezeu să o ducă în Lumină. Doamna profesoară însăşi a fost Lumina pentru atâtea generaţii de elevi

Respect etern! Era minunată! Era un fel de rebelă în timpurile alea. Vorbea deschis despre relații, era o profă wawww. S-a născut mai devreme decât timpul ei și a încercat să ne învețe. Sărut mâna și respect etern pentru Tabita. Era renumită pentru nume. Era minunată. Dumnezeu să o ierte!

Dumnezeu să o odihnească în pace! Un cadru didactic cu tact, dedicat și pasionat de meserie, un adevărat model pentru elevi!

Deși nu am ajuns să profesez în domeniul medical, ea a reușit să îmi trezească plăcerea și dorința de a studia biologia, astfel încât să intru la facultatea de medicină! Nu aveam mare atracție pentru biologie, și cu atât mai mult, îmi amintesc cât de fericită și mândră a fost pentru intrarea mea la medicină!

Îmi voi aminti mereu cu drag, respect și admirație, de doamna profesoară Tabita Nevinglovschi…

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...