Lecţiile pandemiei postate pe o pagină virtuală creată de liceeni de la Colegiul „Laurian”

0

O iniţiativă pornită de la Colegiul Naţional „AT Laurian” a dus la realizarea unui blog ce să poată păstra gânduri, idei, impresii, regrete, obsesii şi lecţii ale pandemiei. Oricine poate lăsa un mesaj ce să devină o piesă din mozaicul societăţii botoşănene covidate, tinerii configurând şi un set de reguli care să nu lase musafirii să sară peste limita decenţei şi să împiedice atingerea scopului pentru care pagina virtuală a fost creată.

Potrivit iniţiatorilor, mesajele scrise până acum pe  https://noinuvomuita.com/vorbesc, în cea mai mare parte, de dorul de normalitate, disconfortul creat de măşti, dar şi despre familie, prieteni, medici şi oameni frumoşi. Vorbesc multe şi despre adevărata faţă pe care pandemia le-a arătat-o oamenilor, rămânând unii dintre noi fără cei pe care îi credeam prieteni. Cele mai multe mesaje sunt scrise cu năduf, însă cele mai dureroase vorbesc despre pierderea celor dragi.

Iniţiatorul blogului este Şerban Emilian Ciobanu, elev în clasa a IX-a la Colegiul „AT Laurian”, cel care şi-a asumat funcţia de CEO al unei echipe formate din elevi dornici să colaboreze. Aleşi în urma unor interviuri, aceştia provin şi de la alte licee şi au pentru blog misiuni de scriitori, designeri, asistenţi, social media, marketing şi reclame. Elevii sunt îndrumaţi de Cristina Râznic, profesor de limba şi literatura română.

Cu toții știm că pandemia ne-a dat toate planurile peste cap, însă trebuie să recunoaștem că în această perioadă fiecare a avut parte de cel puțin un eveniment plăcut sau neplăcut, din care a avut ce învăța și pe care nu-l va uita niciodată. Acesta este și motivul pentru care am creat pagina #noinuvomuita. Îmi doresc ca toate lucrurile ce ne-au marcat în această perioadă în care activitatea noastră s-a mutat acasă, să rămână acolo și să le putem citi peste câțiva ani, amintindu-ne de pandemie ca fiind o lecție, nu o pedeapsă”, a declarat Şerban Emilian Ciobanu.

Mesajele pot ajunge pe blog prin diverse metode. De la trimiterea directă cu ajutorul site-ului, la aşezarea câtorva foi pe mesele unor localuri din judeţul Botoşani, ce pot fi completate de doritori, la sondaje făcute de către profesori, sau crearea de pagini personalizate pe reţele de socializare, unde oricine poate scrie, urmând ca mesajele să fie selectate şi postate pe site.

Deja ai votat!
se încarcă...