„Vocile primăverii” au fost premiate la Botoșani

0

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) a organizat ieri, 3 aprilie, prima ediţie a Festivalului-Concurs Internaţional de Muzică Uşoară Românească „Voci de Primăvară”. Potrivit organizatorilor, festivalul a fost un succes încă de la prima ediție.

Chiar dacă a fost organizată online, manifestarea a reunit la start, la cele două categorii de vârstă – 10-15 ani și 16-35 de ani –, 56 de participanți din țară și străinătate, și și-a anunțat intenția fermă de a se înscrie în rândul celor de elită din regiune.

Valoarea concurenților a fost ridicată, juriului, format din maestrul Marius Țeicu (compozitor, dirijor și solist vocal), maestrul Viorel Gavrilă (compozitor și dirijor) și Cornelia Ciobanu, directorul CJCPCT, fiindu-i foarte greu să facă departajarea concurenților.

La categoria de vârsta 10-15 ani, trofeul a fost câștigat de Catinca-Maria Leu din Călărași (județul Călărași), iar premiul I de botoșăneanca Maria Stan-Muraru. La categoria de vârsta 16-35 ani, trofeul a fost adjudecat de Andra-Elena Mihalache (Botoșani), iar premiul I a fost câștigat de Ana-Maria Țîbuleac din Raionul Rîșcani (Republica Moldova) și Diana-Cosmina Penghiș din Buciumeni (Galați).

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a participat la Gala Laureaților și a ținut să-i felicite pe toți participanții, în mod deosebit pe câștigători și pe organizatori. „Mă bucur că se materializează astfel de inițiative la nivelul județului. Conducerea Consiliului Județean susține toate acțiunile care contribuie la consolidarea renumelui de județ cultural Botoșaniului. Felicitări câștigătorilor și organizatorilor coordonați de către doamna director Cornelia Ciobanu! Mult succes pe viitor!”, a transmis Doina Federovici.

Cornelia Ciobanu a arătat că „Voci de Primăvară” are drept scop promovarea muzicii uşoare româneşti, afirmarea şi lansarea tinerelor voci, stimularea de noi talente interpretative, în vederea promovării lor în elita artiștilor atât pe plan intern, cât și internațional.

Deja ai votat!
se încarcă...