vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BT„Vocile primăverii” au fost premiate la Botoșani

„Vocile primăverii” au fost premiate la Botoșani

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) a organizat ieri, 3 aprilie, prima ediţie a Festivalului-Concurs Internaţional de Muzică Uşoară Românească „Voci de Primăvară”. Potrivit organizatorilor, festivalul a fost un succes încă de la prima ediție.

Chiar dacă a fost organizată online, manifestarea a reunit la start, la cele două categorii de vârstă – 10-15 ani și 16-35 de ani –, 56 de participanți din țară și străinătate, și și-a anunțat intenția fermă de a se înscrie în rândul celor de elită din regiune.

Valoarea concurenților a fost ridicată, juriului, format din maestrul Marius Țeicu (compozitor, dirijor și solist vocal), maestrul Viorel Gavrilă (compozitor și dirijor) și Cornelia Ciobanu, directorul CJCPCT, fiindu-i foarte greu să facă departajarea concurenților.

La categoria de vârsta 10-15 ani, trofeul a fost câștigat de Catinca-Maria Leu din Călărași (județul Călărași), iar premiul I de botoșăneanca Maria Stan-Muraru. La categoria de vârsta 16-35 ani, trofeul a fost adjudecat de Andra-Elena Mihalache (Botoșani), iar premiul I a fost câștigat de Ana-Maria Țîbuleac din Raionul Rîșcani (Republica Moldova) și Diana-Cosmina Penghiș din Buciumeni (Galați).

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a participat la Gala Laureaților și a ținut să-i felicite pe toți participanții, în mod deosebit pe câștigători și pe organizatori. „Mă bucur că se materializează astfel de inițiative la nivelul județului. Conducerea Consiliului Județean susține toate acțiunile care contribuie la consolidarea renumelui de județ cultural Botoșaniului. Felicitări câștigătorilor și organizatorilor coordonați de către doamna director Cornelia Ciobanu! Mult succes pe viitor!”, a transmis Doina Federovici.

Cornelia Ciobanu a arătat că „Voci de Primăvară” are drept scop promovarea muzicii uşoare româneşti, afirmarea şi lansarea tinerelor voci, stimularea de noi talente interpretative, în vederea promovării lor în elita artiștilor atât pe plan intern, cât și internațional.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...