duminică, februarie 5, 2023
AcasăLocalContre de la activitatea Zonei Metropolitane Botoşani (video)

Contre de la activitatea Zonei Metropolitane Botoşani (video)

Raluca Curelariu, consilier municipal USR – PLUS, i-a cerut primarului Cosmin Andrei să iniţieze un proiect de hotărâre vizând stabilirea reprezentanţilor în Consiliul de Administraţie al Zonei Metropolitane Botoşani.

Din cei 37 de membri ai CA, 20 sunt reprezentanţi ai Consiliului Local. În acest moment, Zona Metropolitană nu are CA funcţional pentru că mare parte din consilierii ce erau înainte în CA nu mai sunt consilieri locali şi e nevoie să restabilim conducerea la nivelul Zonei Metropolitane”, a declarat Raluca Curelariu. Aceasta a adăugat că există şi un Colegiu Director din care fac parte primarii Unităţilor Administrativ Teritoriale membre ale Zonei Metropolitane, însă trebuie constituit şi CA-ul, apreciind că, „în momentul acesta avem o entitate fără conducere validă”.

„E nevoie să facem ordine în toate lucrurile astea”

Potrivit alesului local, primarul Cosmin Andrei trebuie validat în funcţia de preşedinte al Zonei Metropolitane. „Conform statutului, primarul municipiului Botoşani este preşedintele Zonei Metropolitane. Domnul Flutur nu mai este primar, drept pentru care nu mai este preşedinte al Zonei Metropolitane. E nevoie să facem ordine în toate lucrurile astea, aşa cum am făcut peste tot. Este ca şi cum nu am fi numit membri în CA-urile şcolilor. Zona Metropolitană are nevoie de o conducere, de un CA, care să dea o direcţie productivă a acestei găuri negre a bugetului local”, a concluzionat Raluca Curelariu.

Primarul Cosmin Andrei a anunţat că vor fi desemnaţi aleşii locali în CA-ul Zonei Metropolitane la finele acestei luni.

„Zona Metropolitană nu a fost niciodată o gaură neagră”

La rândul său, Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane, a afirmat că deliberativul local are suficient timp la dispoziţie pentru desemnarea consilierilor în CA, prima şedinţă a CA-ului în noua formulă urmând să aibă loc în luna mai. Mai mult, nu este necesară o validare a lui Cosmin Andrei deoarece, potrivit statutului Zonei Metropolitane, primarul municipiului este preşedintele acestei structuri asociative.

Florin Egner a explicat că „Zona Metropolitană nu a fost niciodată o gaură neagră”, dovadă fiind economiile de sute de mii de lei obţinute prin achiziţia de energie electrică şi gaze naturale prin Bursa Română de Mărfuri.

Am făcut Strategia Zonei Metropolitane pentru care se angajase CL-ul să dea 100.000 de lei. Noi am făcut-o gratuit. Am făcut Studiul de Fezabilitatea pentru Şoseaua de centură a municipiului Botoşani prin Curteşti, cu o contribuţie mai mică din partea Consiliului Local de vreo 200.000 de lei, restul de 600.000 de lei fiind plătit din sumele încasate din cotizaţii, bani pe care trebuia să-i folosim pentru funcţionare. Noi am făcut un proiect pentru Botoşani şi Curteşti în legătură cu reţeaua de canalizare”, a explicat Florin Egner. Oficialul a dat asigurări că poate oricând oferi aleşilor locali informaţii privind activitatea Zonei Metropolitane, acestea regăsindu-se şi pe site-ul structurii asociative.

Nu vrem să facem nici un fel de polemică. Pentru prima dată, în exerciţiul financiar 2021 – 2017, zonele metropolitane din România vor putea să atragă finanţări europene. Abia de acum Zona Metropolitană începe să fie foarte importantă pentru dezvoltarea locală pentru că va deveni instrument de finanţare europeană”, a concluzionat Florin Egner.

Deja ai votat!
Botoșani
ninsoare ușoară
-3.8 ° C
-2.3 °
-3.9 °
83 %
3.1kmh
100 %
Dum
-2 °
lun
-3 °
mar
-3 °
mie
-2 °
joi
-5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori au făcut prea multe bile, ori noaptea umblă pe străzi, în grup, ca elefanții. Altă explicație nu este.

EDITORIAL

Anul trecut guvernul condus de generalul ăăăă… ăăăă… Ciucă a dat ordonanță că gata, nu se mai fac angajări la stat. Atâta s-a bătut...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...