Restricţii de circulaţie într-o comună din judeţ

0
Zilnic polițiștii fac filtre și controale pe drumurile județului

Rata de infectare Covid în comuna Nicșeni a ajuns, luni, la 7,61 la mie, însă, deocamdată, localitatea nu va intra în carantină.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Botoșani, comuna nu întrunește punctajul necesar pentru a fi carantinată, însă intră sub restricții suplimentare și asta pentru că depășește incidența de 7,5 la mia de locuitori. Astfel, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul 20.00-5.00, iar agenții economici vor avea program doar între 5.00 și 18.00 în toate zilele din săptămână.

11 unități administrativ-teritoriale (UAT) din Botoșani prezintă, duminică, incidențe de infectare cu COVID-19 mai mari decât 3 la mia de locuitori, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Zeci de cazuri noi de Covid

44 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Dintre aceștia, 21 sunt locuitori ai municipiului Botoșani.

În total judeţul Botoşani a înregistrat 12.909 cazuri de Covid de la începutul pandemiei. Dintre acestea, 948 mai sunt cazuri active, în timp ce 11.390 de botoşăneni au fost declaraţi vindecaţi. Din păcate, 571 de persoane au pierdut lupta cu boala care a afectat întreaga planetă.

Nouă localităţi cu rată 0 de infectare

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Botoșani, nouă localităţi, din 72, au zero rata de infectare Covid, respectiv Adăşeni, Dângeni, Hilişeu-Horia, Lozna, Mihăileni, Mitoc, Prăjeni, Santa Mare şi Viişoara.

La polul opus, 11 localități au depășit pragul de infectare de 3 la mia de locuitori. Cea mai ridicată rată de infectare este raportată în comuna Nicșeni, unde sunt raportate 7,61 îmbolnăviri la mia de locuitori, urmată de comuna Ripiceni, cu 5,93 infectări, și Știubieni, cu 5,88. „La Nicşeni scorul este 56 de puncte din 60, conform modului de calcul al INSP, care înseamnă automat carantinarea. Supraveghem atent situaţia epidemiologică şi vom lua măsuri suplimentare, dacă acestea se impun”, a precizat prefectul Dan Nechifor.

De asemenea, în scenariu epidemiologic „roșu” sunt atât municipiul Botoșani (3,70) și orașul Săveni (3,48), cât și comunele Cordăreni (3,49), Manoleasa (3,03), Mihai Eminescu (3,27), Sulița (3,66), Șendriceni (3,58) și Todireni (3,09).
La nivel județean, se atinge o incidență de 2,07.

Deja ai votat!
se încarcă...