Şedinţă extraordinară a CL pentru numirea administratorilor Eltrans (video)

0

Consilierii municipali botoşăneni au mâine, 6 aprilie, începând cu ora 13:00, şedinţă extraordinară, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Şedinţa a fost convocată de primarul Cosmin Andrei şi are drept scop numirea administratorilor la societatea Eltrans. Practic, intenţia aleşilor locali social democraţi este să numească cinci administratori provizorii şi să demareze o nouă procedură de selecţie.

Într-adevăr este de actualitate acest subiect, prioritar chiar pentru noi, privind CA-ul de la Eltrans, mai ales ţinând cont că în această perioadă va fi aprobat bugetul şi toate societăţile care aparţin de Consiliul Local vor trebui apoi să-şi aprobe bugetele proprii. Nu se poate realiza acest lucru fără intervenţia unui CA. Din punctul nostru de vedere şi, coroborând absolut toate prevederile legale, concursul care a fost organizat la Eltrans are în principal câteva hibe de organizare. Mai mult, viziunea celor cinci membri propuşi de către expertul independent nu corespunde viziunii generale a actualei administraţii publice, astfel încât niciunul din cei cinci nu a fost ales”, a declarat viceprimarul Bogdan Buhăianu. Potrivit acestuia, administratorii care au participat la procedura de selecţie au trecut de prima probă, concursul direct organizat de expertul independent, însă nu şi cea de a doua probă, respectiv nu au primit votul în Consiliul Municipal.

Consiliul Local a trimis o scrisoare de aşteptări, participanţii la selecţie au trimis o scrisoare de intenţie, iar ceea ce au motivat ei nu corespunde viziunii noastre actuale. De asemenea, sunt nişte probleme de management la Eltrans. Ca să dau un exemplu, de două luni a fost delegată parcarea de lângă Parcul Eminescu către Eltrans. Ei aveau obligaţia să monteze un parcometru, nu au realizat acest lucru, de aici rezultând şi pierderi pentru societate. Deci se vede un management defectuos, chiar şi pe probleme minore”, a concluzionat Bogdan Buhăianu.

„Această societate are nevoie urgent de un CA”

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în şedinţa de mâine, mai ales că, pentru 7 aprilie, a fost convocată o altă şedinţă extraordinară de către consilierii PNL, Pro România şi USR – PLUS, tot cu scopul de a desemna administratorii Eltrans. Poziţia consilierilor din cele trei partide este aceea de a fi numiţi administratorii propuşi de expertul independent care a derulat selecţia, respectiv Carmen Achiţei, Victor Ivănescu, Cristian Hriţcu, Serghi Cracană şi Adrian Poclid.

Împreună cu consilierii locali liberali şi cu domnul Liviu Toma, consilier local Pro România, am semnat o convocare a unei şedinţe extraordinare pentru miercuri, la Casa Sindicatelor, pentru a vota din  nou Consiliul de Administraţie pentru Eltrans. Cert este că această societate are nevoie urgent de un CA pentru că sunt lucruri care trebuie făcute. Proiectul acesta a picat deja de două ori în CL, ar fi a treia oară când îl votăm miercuri. Motivul pentru care am semnat convocarea este că trebuie să închidem acest subiect odată pentru totdeauna şi trebuie să avem CA la Eltrans”, a declarat Raluca Curelariu, consilier municipal USR – PLUS.

Deja ai votat!
se încarcă...